≫ 

Dončić povraćao, pa ubacio 42 poena: Dalas upropastio Lukinu magičnu noć i "prosuo" +19

Slovenac se razboleo posle prve utakmice, a mediji u SAD navode da je imao grip, da je povraćao i da nije spavao

  • 3
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Iako su imali 19 poena viška u prvom poluvremenu, košarkaši Dalasa nisu uspeli da pobede Golden Stejt na njihovom terenu u drugoj utakmici finala Zapadne Konferencije NBA lige - 126:117!

Loša odbrana Maveriksa u poslednjoj deonici upropasila je veliku noć Luke Dončića koji je Ratnicima ubacio 42 poena i uz to dodao još osam asistencija i pet skokova.

Kažemo veliku, jer nije bilo poznato ni hoće li Luka uopšte i igrati na ovoj utakmici. Počeo je da povraća posle prve utakmice i malo je spavao u sredu veče. Zatim je u četvrtak uspeo da odradi trening, ali je opet malo spavao. Pritom, svo vreme se nosio sa bolom u desnom ramenu zbog povrede koju je zaradio pre nekoliko dana.

Slovenac je u prvom poluvremenu ubacio 24 poena. Pratio ga je Džejlin Brunson sa 20 i njih dvojica su postali tek drugi par startnih bekova koji su u poslednjih 25 godina imali 20+ poena na pauzi. Prethodno je to za rukom prošlo Lilardu i Mekkolumu 2017. kada su igrali za Portland.

- Loša odbrana, to je to. Bilo je veoma teško da iz zaustavimo. Imali smo 19 poena viška, zato je ovo sada teška situacija. Ali, ne možemo da se osvrćemo nazad - rekao je Dončić posle utakmice.

Brunson je do kraja meča uspeo da zabeleži 31 poen, Redži Bulok je imao 21, a Fini-Smot 10 kada je u pitanju ekipa Dalasa. S druge strane, Stefon Kari je bio najefikasniji u redovima Golden Stejta sa 32 ubačena poena.

Kevon Luni je bio "heroj iz senke" sa 21 poenom i 12 skokova. Desilo se to da je Drejmond Grin zaradio tehničku u prvom poluvremenu i bio je na ivici druge, da bi sredinom treće deonice napravio petu ličnu grešku. Imao je dug boravak na klupi, a Luni je to maksimalno iskoristio.

Voriorsi sada imaju vođstvo od 2:0 u finalnoj seriji koja se seli u Teksas. Međutim, ono što im uliva optimizam jeste statistika njihovog trenera Stiva Kera koji ima skor 14:1 u situacijama kada vode sa 2:0 u plej-ofu.

Boban Marjanović nije ulazio u igru u redovima Dalasa, kao ni Nemanja Bjelica s druge strane.

Video: Zaustavi Dončića i dobićeš meč: Ovo je jedan od dobrih poena sa utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    21. maj 2022 | 09:05

    Da li se Luka ljuti kada nspisete"Slovenac"?Mislim,obzirom da je Srbin a nazivate ga Slovencom....ja bih se ljutio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA