Jokić o igranju za reprezentaciju Srbije: "Pričao sam sa selektorom Pešićem..."

 
 ≫ 
  • 21

Nije još mnogo ostalo do Evrobasketa, koji je na programu u septembru od prvog do 18-og

Samo dan nakon što je primio nagradu za MVP NBA lige, svoju drugu uzastopno, Nikola Jokić je otkrio i da li će igrati za reprezentaciju Srbije. Odnosno, on je istakao da je razgovorao sa selektorom reprezentacijue Srbije o predstojećem nastupu na Evrobasketu.

- Pričao sam sa Pešićem, imamo neki plan, pa ćemo sad videti da li će to tako da bude, videćemo šta će se sve izdešavati. Mislim da ne mogu da dam odgovor, sačekaćemo po tom pitanju, a što se tiče sledeće sezone, nadam se da ćemo biti bolji nego ove - rekao je Jokić tokom konferencije za američke medije tokom konferencije održane preko "Zum" platforme.

Najveće pitanje koje se postavlja posle osvajanja MVP NBA nagrade, jeste to da li će ove jeseni srpski centar nositi dres reprezentacije Srbije. Svetislav Pešić je nekoliko puta već istakao da se radi na tome da svi NBA igrači zaigraju za reprezentaciju, ali da to nije baš moguće.

Problem je predstavljao i kalendar takmičenja koji se kosio sa reprezentativnim obavezama, ali kako je Nikola Jokić poražen u prvom kolu plej-ofa, on nema obaveza sve do početka iduće NBA sezone. Ipak, pitanje je koliko srpskom centru treba odmora posle aktuelne sezone, gde je ponovo na svojim plećima nosio svoj Denver.

- Nadam se da će mi Tako Bel dati procenat. Nisam siguran kolika sam inspiracija drugima, mada, bio sam 41. pik i nisam toliko loša osoba na koju se ljudi ugledaju. Što se tiče moje ljubavi prema konjima, to je nešto što me opušta, baš uživam u tome - rekao je Jokić na konferenciji za medije.

A kada je reč o proslavi MVP titule, on je rekao da ju je proslavio na "tradicionalan" srpski način.

- Uz malo muzike i piva, ali i malo rakije.

Podsetimo, Nikola Jokić je prošlog leta nije nastupao za reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpije igre, što zbog teške NBA sezone, tako i zbog rođenja deteta, a reprezentacija se kasnije ni kvalifikovala na turnir, pošto je poražena od Italije u finalu turnira u Beogradu.

Video: Nikola Jokić popodne proveo u ergeli: Ekskluzivni snimci portala Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    12. maj 2022 | 18:35

    I da negira nikad za Srbiju!! Hoće čovek svoj izbor, svoje pare, možda neku svoju zemlju.... Živeće košarka i ovaj narod i bez njega. Velika stvar, moliti nekoga!

  • Ranko

    12. maj 2022 | 18:00

    U prevodu......neću igrati na EP.

  • Bobi

    12. maj 2022 | 19:37

    Svakom košarkašu je ponos da igra za svoju zemlju,ovome je izgleda jedino ponos da igra za dolare i Denver ,bilo je i boljih i većih od njega ,pa su igrali za reprezentaciju,ne treba moliti nikoga ,posebno da igre bez želje ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA