Obradović besan na igrače: "Najgori trening od kada sam u Partizanu, rekao sam im da ću ih javno prozvati"

 
 ≫ 
  • 48

Trener crno-belih nije bio zadovoljan poslednjim treningom pred duel sa Podgoričanima

Košarkaše Partizana ovog utorka od 19 sati očekuje prvi duel polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti, a pred ovaj meč novinarima se obratio kapiten tima Rade Zagorac, kao i trener crno-belih Željko Obradović. 

Pred ovaj duel Obradović je, između ostalog, bio vidno ljut na sovje košarkaše, pa je tako izneo neke od detalja sa poslednjeg treninga.

- U našem poslu se kaže, da tuguješ i živiš do sledeće utakmice. Od one utakmice koju smo izgubili prošlo je mnogo vremena. Imali smo dosta dana ispred nas da se pripremamo i treniramo. Dao sam vreme ekipi, da se odmore, da se vrate i zaborave na to, da imamo ispred sebe novo važno takmičenje. To je izgledalo korektno, igrači su radili korektno. Međutim, danas smo imali najgori trening, ne znam razloge, rekao sam im da ću to da kažem - počeo je Obradović i nastavio:

- Ne znam šta je, niko od ovih igrača nije igrao finale, kamo li osvojio ABA ligu. Ako gledam da neko neće da igra odbranu, da neće da trči, da pravi blok, onda je to problem. Rekao sam im da je trening bio katastrofa, nadam se da će reakcija sutra da bude bolja. Ako oni nisu svesni Partizan je zadnji put bio u finalu 2013. ako mi nemamo tu motivaciju i želju da igramo finale. Rade je kao kapiten skupio igrače, razgovarali su između njih. Ja sam mu zahvalan na tome. Najiskrenije se nadam da će biti drugačiji.

Obradović je potom istakao da se malo igrača zalagalo, i postavio motivaciju kao ključnu.

- Od 15 igrača na treningu je trojica košarkaša zadovoljila kriterijume o tome kako bi trebalo da igraju. Sa trenerske strane, nema ništa bolje od toga da igrači izgaraju, da žeče. Da ni jedna ekipa izgledala dobro i pobeđivala, potrebno je da razgovaraju međusobno. Svi su oni svesni svega o čemu pričamo. Motivacija je najvažnija stvar i Partizan 9 godina nije igrao finale ABA lige. Mi smo izgubili godinu dana, sada je prilika da napravimo nešto dobro. Do zadnjeg sekunda bilo koje utakmice sam uz njih. Samo, nema razloga da ja ne izađem i ne kažem ono što sam video danas na treningu.

Video: Željko Rebrača o Željku Obradoviću, „tuči“ na treningu i Partizanu danas

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    9. maj 2022 | 13:41

    Ti si ih selektirao,ako neće da grizu odmah ih najuri bez para

  • Majo

    9. maj 2022 | 13:44

    Zeljko hvala ti za sve ali tvoje akcije kretnje su kosarka pre 20godina sad se igra nba kosarka trci sutiraj

  • Kom

    9. maj 2022 | 14:00

    I šta sad, ti si ih javno prozvao, pa su oni krivi ako ti izgubiš opet utamicu... Samo praviš alibi za svoje gluposti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA