≫ 

Herojska partija Dončića nedovoljna za pobedu, Slovenac hteo da bije igrača Finiksa

Sansi sada imaju prednost od 2:0 u seriji, kao i Majami protiv Filadelfije na Istoku

  • 0
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Još jedna sjajna partija Luke Dončića nije naplaćena protiv Finiksa, jer su Sansi dobili i drugi meč polufinalne serije Zapadne Konferencije NBA lige (129:109) i sada su na pola puta do finala!

Ključni trenuci utakmice dogodili su se u poslednjoj deonici kada je Finiks imao seriju 11:0 koju je pretvorio u niz od 23:2. Dovoljno za ubedljiv trijumf i odluke trenera da u poslednja četiri minuta "isprazne" svoje klupe. Nažalost, srpski centar Boban Marjanović bio je jedini koji nije ulazio u igru.

Dončić je meč završio sa 35 poena, sedam asistencija i pet skokova, što mu je donelo ulazak u istoriju NBA lige. Računajući od 1997. godine, Dončić je postao tek treći igrač koji je ubacio 24+ poena uprvom poluvremenu na uzastopnim "postsezonskih" utakmicama. Pre njega su to učinili Dvajt Hauard i Peni Hardavej.

Dalas je imao minimalnu prednost od 60:58 na poluvremenu, a uz Dončića dvocifreni su bili Redži Bulok sa 16 poena i Spenser Dinvidi sa 11 ubačenih poena. Brunson, Kleber i Bertans su dodali po devet.

Sansi su, s druge strane, zabeležili rekord franšize u plej-ofu, pošto su im je šut iz igre bio na 64,5 odsto. Devin Buker i Kris Pol briljirali su u drugom poluvremenu, gde je prvi ubacio 21, a drugi 20 poena.

Video: Ringišpil kod Luke Dončića: Ovako je Slovenac izvrteo igrača Feniksa da je pao na parket

Buker je sa 30 bio najefikasniji u redovima Finiksa, Pol je ubacio 28 i dodao još osam asistencija i šest skokova, Krauder je imao 15 i sedam skokova, a Bridžis je dodao 11.

Kada već pominjemo Kraudera, ovaj igrač ponovo je imao jedna prljav potez nad Dončićem kog je udario laktom u leđa. Dovoljno da isprovocira Slovenca koji je hteo da se bije sa njim.

I Majami je poveo sa 2:0 u seriji protiv Filadelfije na Istoku, jer su drugi meč dobili rezultatom 119:103.

Bam Adebajo je imao 23 poena i devet skokova, Džimi Batler ga je pratio sa 22 poena i 12 asistencija, Oladipo je brojao do 19, a jedan manje imao je Tajler Hiro.

Fili očigledno jako fali povređeni Džoel Embid, a u ovom drugom meču serije najefikansiji je bio Maksej sa 34 poena. Tobajas Haris je ubacio 21, dok je Harden imao 20 poena i devet asistencija.

Video: Brutalna asistencija za zakucavanje: Dončić upropastio povratak Dejvisa i srušio Lejkerse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA