Alimpijević i Bursa dobili rivale u finalu Evrokupa: Teodosićev Virtus preko Valensije do nade za Evroligu

Pravi spektakl u najavi finalnog meča‚

  • 0
miloš teodosić Foto: MN Press

Pomalo i očekivano, ekipa Virtusa iz Bolonje drugi je finalista Evrokupa! Tim za koji nastupa Miloš Teodosić uspeo je da savlada Valensiju sa 83:73 u drugom polufinalnom meču, te tako zakaže duel sa Bursom u samoj završnici drugog po snazi košarkaškog takmičenja u Evropi.

Nije mogla Valensija uopšte da se meri sa snagom Virtusa. Ekipa od prekaljenih zvezda što evropske, što NBA košarke je bila prejaka za rivala iz Španije, što se videlo već od samog početka susreta na Pirinejskom poluostrvu.

Virtus ispred sebe sada ima još jedan korak do plasmana u Evroligu, a taj korak je već namučio mnoge, jer u pitanju su Dušan Alimpijević i sjajna ekipa Burse, koja je izbacila Partizan, Cedevita Olimpiju...

Od samog starta meča, Virtus je uspostavio svoju igru, Italijani su igrali onoliko koliko im je trebalo i veoma lako su odbijali i najmanji napad Valensije.

Tokom svih 40 minuta, Virtus je čuvao pednost, jedino je Valensija uspela da zapreti u trećoj deonici, ali to je bio prvi, poslednji i jedini trzaj ove ekipe.

Najefikasniji igrač u redovima Virutsa bio je Toko Šengelija koji je ubacio 15, Marko Belineli sa 14 poena, dok je Miloš Teodosić stao na 10. Kod Valensije raspoložen je bio Lopet Arostegi sa 16 poena, dok je Rivero postigao koš više i završio je meč sa 17 poena.

Podsetimo, finale Evrkupa na programu je za sedam dana, 11. maja.

Video: Alimpijević slavi istorijski uspeh: Peva sa navijačima posle plsmana u finale Evrokupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA