Nikola Mirotić ponosan na svoju ekipu, Andrea Trinkijeri gospodski podneo poraz

 
 ≫ 
  • 0

Završena je pretposlednja četvrtfinalna serija Evrolige

Košarkaši Barselone obezbedili su mesto na fajnal-foru u Beogradu pošto su posle fantastične četvrtfinalne serije protiv Bajerna iz Minhena izašli kao pobednici (3:2).

Strateg Katalonac Šarunas Jasikevičijus rekao je da je svesno skratio rotaciju ekipe za ovaj meč, a da su igrači na terenu odradili odličan posao, posebno kada je u pitanju čuvanje od nepotrebnih ličnih grešaka.

- Skratili smo rotaciju, pričali smo o svim situacijama koje smo imali u prethodnih 48 sati. Bili smo u kratkoj rotaciji, ali smo dobro odradili posao sa faulovima - rekao je Litvanac i dodao:

- Svi znaju ko igra u Evroligi i koliko je teško doći do fajnal-fora, ali smo sada u situaciji da se malo relaksiramo, da unapredimo našu igru i da dođemo u pravoj formi u Beograd.

 

Nikola Mirotić je bio jedan od najboljih u Barseloni. Postigao je 20 poena u petoj utakmici i bio drugi najefikasniji nakon Nikolasa Laprovitole koji je postigao šest poena više.

- Ovo je Evroliga, nema lakih utakmica. Naučili smo kako da patimo kao tim, danas smo odradili sjajan posao, bila je sjajna atmosfera u hali. U drugom poluvremenu smo igrali neverovatno. Sjajno u odbrani, lopta je išla odlično u napadu. Ponosan sam na svoje saigrače, stručni štab i navijače. Ali posao nije završen.

Andrea Trinkijeri je bio kratak, ali je sve rekao. Odao je priznanje protivniku, rekavši da su potpuno zaslužili da se plasiraju na završni turnir u Beogradu, ali je čestitao i svojoj ekipi na odličnim utakmicama u četvrfinalnoj seriji.

- Imam dve misli. Prvo, želim da čestitam Šarasu i Barsi. Imali su sjajno drugo poluvreme. Zaslužili su da dobiju meč. Druga misao su moji igrači, igrali su neverovatnu seriju i ponosan sam na njih.

Video: Trinkijeri o strahu za porodicu u Italiji i prekidu sezone kad je Partizan prvi

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA