Suze, zagrljaji i neverica na komemoraciji Zorana Sretenovića: Emocije pokazali Rađa, Pešić, Đurović, Savić...

 
  • 3

Nekadašnji košarkaš biće sahranjen na Kumodraškom groblju danas u 14.00 časova

Nekadašnji košarkaški reprezentativac naše zemlje, kao i bivši košarkaš oba večita rivala, Crvene zvezde i Partizana, Zoran Sretenović preminuo je u prošli četvrtak u 58. godini života. Po završetku karijere bio je uspešan trener, a poseban pečat ostavio je u poljskoj ligi. 

Danas je u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije održana komemoracija u prisustvu članove porodice i najvišeg rukovodstva ovog tela. Među njima je bio i predsednik Saveza, Predrag Danilović koji je predvodio skup velikana koji su došli da se poslednji put oproste od čuvenog Sretenovića.

Posle minuta ćutanja koji je trajao kao večnost i kojeg su parali povremeni jecaji, neki od prisutnih skupili su snage da se obrate i održe govor u čast velikog igrača i trenera. Tako je Danilović podsetio na zajedničke uspehe iz 1991. i 1995. godine, kao i na godine izolacije i sankcije koje su njegovu generaciju dodatno zbližile i učinile da žive kao jedan.

Odmah posle njega istupio je čuveni Dino Rađa, koji je pričao o lepim danima u Splitu, stvarima koje su ih zbližile i posebnom odnosu koji su imali sve do poslednjih dana. Naročito je obratio pažnju na vedar duh koji nije napuštao Sretenovića ni u jednom momentu.

- 'Di si Burazeru? Tako smo do zadnjeg dana on i ja komunicirali. Sve svoje prijatelje iz ovog vremena smatram svojom braćom, međutim svakog od njih sam zvao nekim svojim nadimkom. Nekoga Toni ili Tonči, nekoga sam zvao Tata, Sobina, Burića sam zvao Bura, Perasa sam zvao Pekmen, a njega sam zvao Burazeru - emotivno se obratio Rađa.

Na kraju se publici obratio i Zoran Stevanović, nekadašnji saigrač, ali i veliki prijatelj porodice i kum Zorana Sretenovića. Nije mogao da sakrije suze, kao ni mnogi prisutni, pa smo pune emocija videli između ostalog i Zorana Savića, Radeta Đurovića, selektora Srbije, Svetislava Pešića i mnoge druge...

Sahrana Zorana Sretenovića biće održana danas, 3. maja od 14.00 časova na Kumodraškom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 13.30 časova.

Video: In memoriam Zoran Sretenović: Preminuo član najboljeg tima 20. veka

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    3. maj 2022 | 13:11

    Zašto ovog velikana sporta nismo sahranili u Aleji velikana?Ima mesta za pevače i cirkuzante a za njega ne.Ako je ikad iko čuo za Jugoslaviju u košarci onda je deo zasluga imao i ovaj ogroman čovek.Vecna ti slava i hvala za sve što si uradio.

  • Raso

    3. maj 2022 | 14:47

    Vjecna ti slava legendo. Zivices u srcima svih nas iz 70 i neke. Hvala ti za sve te divne trenutke kada smo bili srecna nacija I bili ponosili sto smo Jugosloveni, a ti i tvoji drugari iz Jugoplastuke, Zvezde, Partizana ste nas cinili takvim. I moji roditelji su vam zahvalni jer ste nas mnoge vaspitali i ucili kako da budemo dobri ljudi jer ste sa takvim ponasanjem na terenu nama mladjima bili primjer. Eh...imao bi ja stosta kasti...alu necu. Pocivaj u miru ljudino.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA