Cedevita Olimpija rafalom trojki srušila Igokeu: Zvezda sve bliža putovanju u Ljubljanu u polufinalu ABA lige

 
  • 0

Pobeda deli Zmajeve od plasmana na megdan crveno-belima

Košarkaši Cedevita Olimpije napravili su veliki korak ka plasmanu u polufinale plej-ofa ABA lige i seriji sa Crvenom zvezdom, pošto su večeras u dvorani "Tivoli" došli do prilično impresivne i ubedljive pobede protiv Igokee, koja je imala snage za nadigravanje nepune tri četvrtine, posle čega je i definitivno potonula - 93:79.

Prosto je neverovatno koliko su dobro šutirale obe ekipe sa distance, pošto je delovalo da bi večeras u Ljubljani kroz obruč prošla i veš mašina. Elem, u takvom rasporedu snaga, više je uživala Cedevita Olimpija koja je kroz sezonu i gajila takav stil igre, sa dosta trčanja i šutevima za tri iz tranzicije.

Ključni period za pobedu domaćina večeras viđen je krajem treće i početkom četvrte četvrtine, kada je Igokea počela da promašuje i da vidno pada u igri. Malo, po malo, na krilima neverovatnog Džejkoba Pulena, ali i Jogija Ferela i Zorana Dragića, pa i Zeka Ogasta, prednost se uvećavala i u jednom momentu je počela da se približava i margini do 20 poena.

Tokom prvog poluvremena, gledali smo uglavnom priličan egal, pri čemu se mora istaći da je i tada Cedevita Olimpija kontrolisala situaciju i imala prednost koja je varirala od jednog poseda, pa do sedam-osam poena. Ipak tada nismo mogli baš sa sigurnošću da kažemo da li Igokea ima snage za iznenađenje, s obzirom na to da se igralo u naletima. U samoj završnici je samo bilo pitanje kolika će biti razlika na strani domaćih.

Najefikasniji u timu iz Ljubljane bio je već pomenuti Pulen, koji je ubacio čak 21 poen, a pratio ga je Dragić sa 18 poena. Još jedan manje postigao je Ferel, dok je Ogast završio na koti od 13 poena, dvocifren je još bio Murić koji je susret okončao sa 11 poena. Na drugoj strani, mladi reprezentativac Srbije, Ilić odigrao je još jedan izvrstan meč i nastavio da oduševljava sve redom, pošto je uz 17 poena nanizao i 12 skokova za dabl-dabl.

Pored njega, Jošilo je "dogurao" do 12 poena, jedan više je ubacio Stivens, koliko je postigao i Robinson.

Druga utakmica serije igra se u sredu 4. maja od 19.00 časova, posle čega ćemo saznati da li idemo u majstoricu ili ćemo već tada saznati da je Cedevita Olimpija protivnik Zvezde u polufinalu ABA lige.

Video: Košarkaš Zvezde napravio tri faula za 90 sekundi

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA