Memfis zadao konačan udarac Minesoti, ide u polufinale, novo pomračenje Timbervulfsa

 
 ≫ 
  • 0

Dža Morent i družina treći put u seriji nadoknadili dvocifren minus u poslednjoj četvrtini i dobili seriju plej-ofa prvi put posle 2015. godine

Završena je još jedna uzbudljiva serija plej-ofa NBA lige, i šteta je što je tako moralo biti, jer su Memfis i Minesota priuštili ljubiteljima košarke istinski spektakl svaki od šest puta koliko su dosad bili jedni naspram drugih.

Neko je, ipak, morao dalje...

Do konačnih 4:2 Memfis je došao prethodne noći u gostima posle još jednog preokreta i pobede 114:106 pa će u polufinalu Zapada na Golden Stejt (serija kreće u nedelju) koji je eliminisao Jokićev Denver.

karl entoni tauns Foto: Tanjug/Ap

Pedatntni statističari svega i svačega u najjačoj ligi sveta su notirali da je Memfis prva ekipa koja je uspela da u tri meča jedne plej-of serije preokrene dvocifren minus u poslednjoj četvrtini u svoju korist.

Ovog puta to im je pošlo od ruke zahvaljujuči furioznih 40:22 u završnih 12 minuta.

Do tada Minesota je imala obećavajućih 84:74 i činilo se utakmicu u rukama, ali još jednom ih je stiglo pomračenje. Odmah na startu poslednje deonice dve brze trojke vezali su gosti (Džekson, Tajus) i tu već dobro uzdrmali rivala, pokrenuli nalet koji su pred kraj deonice zapečatili fantastični Dezmond Bejn još jednom trojkom, Dža Morent polaganjem, i za kraj, za gašenje svake nade Taunsa i družine - Tajus Džons još jednom trojkom 69 sekundi pre kraja za 106:102.

Bejn i Bruks kao da su totalno sinhronizovano radili u pobedničkoj ekipi, obojica su postigla po 23 poena i po pet trojki, i dali ključan doprinos da se zada konačan udarac Timbervulfsima.

Džeret Džekson je u 18 poena ugradio i tri trojke, dok je spektakularni Morent sa 18 poena, 11 asistencija i 8 skokova i ovog puta bio pokretačka snaga Grizlija koji su prvi put posle sedam godina pobednički izašli iz plej-of serije.

Kod domaćih fantasični entoni Edvards je dao 30 poena, iznenađenje je bio Mekdenijels sa klupe koji je ubacio 24, a lider ekipe Tauns dodao je 18.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA