Megina deca najjača u regionu: Ružičasti klub odbranio juniorsku ABA titulu, nestvarni Grbović oborio Studente

 
  • 0

Nije bilo nikakve dileme oko pitanja pobednika

Košarkaši Mege pobednici su juniorske ABA lige za tekuću sezonu, pošto su u velikom finalu u Areni Stožice savladali Studentski centar. Dileme oko pitanja pobednika nije bilo gotovo ni u jednom momentu, a Podgoričanima je presudila užasno odigrana treća četvrtina - 88:74.

Pojačani prvotimcima Nikolom Đurišićem i Nikolom Jovićem, koji i dalje spadaju u mlade košarkaše, Mega je izgledala blistavo na svakom delu terena. Bili su mnogo razigraniji, imali su čak 13 asistencija više od protivnika, pa na kraju ne čudi ova ubedljva razlika.

Junak je bio Andrija Grbović koji je imao fantastično veče ubacivši gotovo sve što je pustio ka košu. Dao je 30 poena (7/9 za dva, 4/5 za tri, 4/4 sa penala) uz sedam skokova. Pratio ga je moćni Nikola Đurišić sa 22 poena, a dvocifren je bio još Oleksandr Kobzistij iz Ukrajine sa 11 poena i 12 skokova. Nikola Jović je dao devet poena, uz osam skokova, sedam asistencija, ali i čak sedam izgubljenih lopti.

Na drugoj strani, Danilo Ivanović pokušao je da spreči poraz Studenata ubacivši 17 poena, jedan manje postigao je Tomislav Ivišić, dok je Zoran Vučeljić završio sa 15 poena.

Posle egala u prvom poluvremenu, sve se raspalo u igri Studenata u nastavku. Mega je treću deonicu dobila sa čak 31:14, što je bilo presudno za trijumf i drugu vezanu titulu.

Video: Bogdanović uz odličnu fintu promašio trojku za trijumf: Dončić i braća slavili tesnu pobedu

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA