≫ 

Novi šok u Evrokupu, ispala i Gran Kanarija, Cedeviti Olimpiji se "crta" finale!

Andora, koja se u Španiji bori za opstanak u ligi, iznenadila na Kanarima i zakazala polufinale sa boljim iz meča između Ljubljančana i Burse

  • 17
KK Partizan KK Morabank Andora Foto: MN Press

Još jedan neočekivan rezultat u Evrokupu posle eliminacije Huventuda i Partizana - ispala je i Gran Kanarija koja je u regularnom delu sezone bila prva u grupi A.

U svešpanskom dvoboju tim sa kanarskih ostrva je na svom terenu poražen od Andore 79:77, tako da će u polufinale na boljeg iz duela Cedevita Olimpija - Bursa, i u slučaju pobede ekipe Jurice Golemca Ljubljančani će i polufinale igrati na svom terenu.

U najboljem scenariju po "Zmajčeke", i finale bi mogli da igraju kod kuće ukoliko se tamo plasira i Virtus koji je u drugom delu kostura.

Tim iz Bolonje je večeras savladao Ulm i obezbedio mesto među četiri najbolja tima u Evrokupu. Sada čeka boljeg iz duela Valensija - Metrpolitan.

Junak pobede gostiju bio je Klevin Hana sa pet vezanih slobodnih bacanja u roku od samo tridesetak sekundi (najpre posle faula za tri, pa za dva), bio je perfektan sa linije penala, i preokrenuo rezultat od 74:77 na 79:77.

Do kraja je ostalo još 68 sekundi, ali se mrežice više "nisu tresle". Važno je napomenuti da igrači Gran Kanarije poslednja četiri minuta meča nisu probacili loptu kroz obruč!

Amerikanac Ej Džej Sloter je na četiri sekudne pre kraja imao posed i šut za pobedu, međutim nije bio precizan i pobeda je otišla za Andoru kojoj ove sezone ne cvetaju ruže u ACB ligi gde se bore za goli opstanak (za vikend na produžetke pobedili Burgos i zasad izbegli ispadanje), ali im zato sada nedostaju još samo dve pobede da se plasiraju u Evroligu.

U pobedničkoj ekipi sjajan je bio bivši igrač Partizana Kodi Miler-Mekintajer sa 17 poena, toliko je postigao i Jelinek, a momak mirne ruke i hladne glave Hana stao je na 15 poena.

Kod Gran Kanarije, najefikasniji je bio Artjom Pustovij sa 12 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    26. april 2022 | 23:26

    Ali svakako nece nikom biti lako u finalu pred punom Arenom protiv cete Zeljka Obradovica poznatijeg kao Robija.

  • Danijel

    26. april 2022 | 23:28

    Poslednja četiri minuta utakmice Gran Kanarija nije postigla nijedan poen. A protivnik u bonusu. Takve ekipe treba suspendovati na duži vremenski period.

  • Ivan

    26. april 2022 | 23:46

    Velika glupost, lepo rekose spanci, mnogo je lose napravljeno da igras kao som grupnu fazu i onda plej of da se igra na jednu dobijenu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA