≫ 

Dončić se vratio, Dalas poražen za egal u seriji sa Jutom: Gober "kucanjem" rešio triler

Ni četiri poena prednosti na 40 sekundi pre kraja nije bilo dovoljno gostima da slave na kraju

  • 0
luka dončić Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Dalasa poraženi su od Jute rezultatom 100:99 u četvrtoj utakmici plej-of serije prve runde doigravanja NBA lige.

Rezultat u seriji sada je 2:2, posle drugog meča u Juti, a naredni se igra u Teksasu gde će sve opet krenuti od nule, pošto su i Džezeri uspeli jednom da "brejknu" Mevse u gostima.

Dobra vest u porazu Dalasa može biti samo povratak na teren lidera i najboljeg igrača ekipe Luke Dončića, i skoro ništa drugo, jer je ekipa "viđenu" pobedu pretvorila u poraz i novu neizvesnost pred nastavak serije.

Naime, u rezultatski izbalansiranoj utakmici, Dalas je u tesnom finišu ipak uspeo da se koliko-toliko "odlepi", došao je na "+4" na samo 39 sekundi pre kraja, ali tu je i stao. Pri rezultatu 99:95 za goste Mičel je povukao napad i pogodio uz faul, uz ubačeno dodatno bacanje, da bi u narednoj akciji Dalasa Dvajt Pauel takođe bio fauliran, ali je i promašio oba penala - bio je to ključni momenat meča.

Džezerima je ostalo dovoljno vremena za akciju, kombinovali su igrači koji se poznaju "u dušu", Mičel je nabacio Goberu "alej-ap" pas, a Francuz iskoristio zicer i zakucavanjem doneo preokret - ispostaviće se i konačan rezultat.

Gosti su imali deset sekundi da probaju da povrate prednost, da pobede, ali u tome nisu uspeli usled sjajne odbrane na Dončiću. Slovenac je bio udvojen, pa nije imao kud nego asistira Dinvidiju, da on pokuša, međutim ovaj je ispalio kratak šut za tri poena i veliko slavlje kompletne hale moglo je da počne.

Dončič je utakmicu završio sa 30 poena (4/10 za tri), Brunson je nastavio u istom ritmu, bio ej drugi najefikasniji kod gostiju sa 23 poena, dok su po 11 ubacili Fini-Smit, Bulok i Pauel.

Kod Jute, "iks faktor" bio je rezervista Džordan Klarkson sa 25 poena, dva manje ubacio je Mičel, a meč viner Gober stao je na 17, uz 15 uhvaćenih lopti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA