Herojska utakmica Nikole Jokića: Na kraju ipak tragičan poraz, Denver pred ispadanjem!

 
 ≫ 
  • 13

Golden Stejt sada vodi sa 3:0 u ovoj seriji

Kakva drama u trećoj utakmici prvog kola NBA plej ofa između Denver Nagetsa Nikole Jokića i Golden Stejt Voriorsa! Timovi su se smenjivali u vođstvu tokom cele 4. četvrtini, ali na kraju je ipak Golden Stejt slavio sa 118:113.

Nikola Jokić je na ovoj utakmici bio fantastičan: na parketu je proveo 38 minuta, postigao je 37 poena, uz 18 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte, ali mu je Drejmond Grin ukrao ključnu loptu u poslednjem minutu i faktički tim potezom prelomio utakmicu.

Denver ispred sebe sada ima pravi "Sizifov posao", pošto ekipa iz Kolorada ima zaostatak od čak tri pobede, ali ono što mnogo više brine jeste to što Nikola Jokić čitavu seriju nosi tim na svojim leđima, bez neke konkretne pomoći saigrača, što se ogleda i u rezultatima.

Golden Stejt s druge strane imao je raspoloženi trojac Kari-Pul-Tompson koji ih i nosi tokom čitave plej-of serije, a ukoliko nastave s ovakvim partijama, slobodno se može reći i da su Ratnici među vodećim favoritima za titulu.

Video: Grin oteo pobedu Jokiću: Ovo je trenutak koji je prelomio utakmicu Denvera i Voriorsa

Što se same utakmice tiče, ekipe su bile poprilično izjednačene tokom prve četvrtine u kojoj su priredile pravi spektakl za sve navijače prisutne u dvorani, postigli su ukupno 66 poena, pa je to i probudilo nadu kod domaćih navijača da možda mogu da ugroze Ratnike i dođu do prve pobede, koja bi bila "zlata vredna".

Druga deonica je bila ono što je malo potreslo nade Nagetsa, Voriorsi su nastavili sa odličnom ofanzivom, tokom drugih 12 minuta, oni su otišli na čak devet poena prednosti, što je već u određenoj meri dovelo do pobede Golden Stejta. Međutim, nisu se ni Nagetsi tako olako predavali.

Zaigrali su igrači Denvera, odnosno, Nikola Jokić mnogo bolje, "zategli" su odbranu i spustili su sjajnu ofanzivu Golden Stejta na tek 18 poena, dok su oni bili napadački veoma raspoloženi i otišli su na dva poena prednosti pred poslednjih 12 minuta. Tada se činilo da Denver ima sve u svojim rukama, ali...

Tada je usledio pravi PTSD (Pul, Tompson, Stef, Drejmond) za Denver, igrači Golden Stejta su ponovo pokazali kakav napadački arsenal poseduju, dok je Drejmond odigrao i ključnu ulogu, pošto je Jokiću u poslednjem minutu oduzeo loptu kada se utakmica i lomila.

Jokić je tako od heroja, postao i tragičar svog Denvera, ali ne sme mu se ništa zameriti, jer je on upravo bio taj koji je i čuvao nade ove ekipe.

Video: Jokića ni razbijena glava nije sprečila da ispiše istoriju: S crvenom trakom postao prvi ikada u NBA

(Telegraf)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    22. april 2022 | 08:42

    mvp igra regularnu sezonu.kad pocne ozbiljno muski da se igra njega nema

  • Slavisa

    22. april 2022 | 08:05

    Kazu najbolji defanzivni igrac, a Jokara mu utrpo 37 poena. Jokic sam igra, zato i gube, niko da mu pomogne.

  • baba smilja iz darosave

    22. april 2022 | 08:43

    i dalje mvp denver 15 i ja imamo 0 (nula) titula nba sampiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA