Kakav meč, kakav uspeh Zlatibora: Čajetinci osvojili ABA 2 ligu, ali opet moraju u baraž za elitu

 
 
 ≫ 
  • 4

Briljantni Kutlešić vodio srpski tim do istorijske pobede sa 33 poena

Košarkaši Zlatibora ispisali su najlepšu stranicu klupske istorije osvajanjem ABA 2 lige pošto su u velikom finalu završnog turnira u Skoplju, posle produžetka, savladali MZT rezultatom 78:73. Tim iz Čajetine diže trofej za istoriju, ali ga, nažalost, tek čeka najvažniji posao u pogledu plasmana u elitni rang regionalne košarke, jer zbog limitiranog broja srpskih timova u ABA 1 ligi - Zlatibor mora u baraž.

Direktan plasman u odabrano društvo ostvario je MZT još juče samim prolaskom u finale, dok će srpski tim morati da odigra dodatni meč kako bi naredne godine igrao u elitnom društvu - rival će mu biti najslabije plasirani srpski tim u ABA ligi, ekipa Borca.

Sve to zbog besmislenih pravila koja nalažu da u ABA 1 ligi iz jedne države može igrati najviše pet ekipa.

Apsolutni junak utakmice i konačni MVP završnog turnira bio je iskusni Dušan Kutlešić koji je u finalu vodio svoj tim do pobede sa 33 poena i indeksom korisnosti 39!

Rođeni Užičanin igrao je kao u transu, preuzeo je odgovornost i poveo sjajni srpski tim ka istorijskom rezultatu, najvećem otkad se ekipa takmiči u ovom rangu. Kutlešić je za dva šutirao 9 od 13, za tri 3 od 11, za jedan 6 od 11, u statističke kolone uneo je i 10 skokova, 4 ukradene lopte i 2 asistencije.

dušan kutlešić Foto: ABA/Dragana Stejpanović

Kutlešić i Čajetinci su odigrali nestvarnu prvu četvrtinu koja im je, na kraju, i donela pobedu, mada je ishod lako mogao da ode na drugu stranu u završnici regularnog dela meča. Rezultat posle prvih deset minuta bio je neverovatnih 31:11 u korist gostiju koji u tom momentu gotovo da su ubacili sve što su šutnuli u koš.

Bilo je i 40:19 za Zlatibor i malo ko je verovao da skopski tim i povratnik u ABA 1 ligu može da se vrati u meč. Da ima snage da uzvrati.

Ipak, nastavak meča doneo je juriš i šutersku rapsodiju MZT-a koji je iz minuta u minut topio minus, a onda režirao dramatične scene u samoj završnici utakmice. Makedonski sastav je na vrhuncu svog naleta došao do prednosti od 70:66 posle trojke Nikolova, delovalo je da je Zlatibor u nokdaunu, ali uprkos nerpijatnom trenutku - uspeo je da pronađe dovoljno rezerve da uzvrati udarac.

Đuran je poentirao, potom je Kutkešić sa četiri vezana poena pomogao Zlatiboru da ostane u egalu do kraja i izbori produžetke. U dodatnom vremenu ponovo su isti akteri bili u glavnoj ulozi, Đuran je polaganjem doneo rezultatsku prevagu, a Kutlešić trojkom "ugasio" MZT za ovaj put i stavio tačku na zaista fenomenalnu košarkašku predstavu.

Đuran je na kraju utakmicu završio sa 12 poena.

U poraženom timu Stojanovski je imao 14, po 12 čak trojica igrača, Dejvis, Nikolov i Mekić, dok je 10 ubacio Milošević.

Video: Ovako se ulazi u srca navijača Partizana: Ledej se bacio u prve redove publike za loptu

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    17. april 2022 | 21:11

    Bravo za Zlatibor,sramota da se osvoji Aba 2 liga a ne ulazi u Aba 1.

  • Samo

    17. april 2022 | 22:37

    Bez stranaca.

  • Hogar

    18. april 2022 | 08:55

    U ovu ligu uvukao nasbje Čović preko original FMP-a, a Partizana igrao našu ligu tri godine dok nije morao da uđe u ovaj projekat zbog Evrope. Sad se vidi da je ovo glupost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA