Partizan ubedljivom pobedom protiv Cibone najavio plej-of Evrokupa: Crno-beli sa stilom završili ABA ligu

 
 ≫ 
  • 22

Laka pobeda ekipe Željka Obradovića na zatvaranju regularnog dela ABA lige

Košarkaši Partizana savladali su Cibonu  rezultatom 98:77 u poslednji meču regularnog dela ABA lige za crno-bele. 

Odlično su obe ekipe ušle u meč, razigrano i šuterski raspoloženo. Ipak, Partizan je veoma brzo uspeo da se odlepi i stekne osetljiviju prednost. Prvih sedam šuteva za dva poena su pogodili crno-beli, što im je donelo prednost od osam poena prednosti nakon sedam minuta, da bi na kraju prve četvrtine ta prednost bila dvocifrena - 27:16.

Nastavio je Partizan sa dobrom igrom i u drugom kvartalu, a tada je i Cibona počela da gubi mnogo lopti, što je pomoglo crno-belima da se odlepe na +16. Upravo toliko iznosila je i razlika na poluvremenu.

Partizan je u prvom poluvremenu ubacio 52 poena uz šut iz igre od 58%, od čega 64% za dva i 46% za tri poena. Cibona je takođe imala dobre procente šuta u prvih 20 minuta, čak 50%, ali ih je koštao veliki broj izgubljenih lopti - 13.

Video: NBA zakucavanje Koprivice preko igrača izmamilo osmeh Željku Obradoviću

Početak treće deonice nije bio onako efikasan kao prvo poluvreme, ali i to se brzo promenilo. Pronašli su napadački ritam i Partizan i Cibona, a crno-beli su stigli i na maksimalnih +19. Cibona se nije dala, uspela da veže seriju 7:0, bila bolja u toj deonici (21:19) i uspela da u poslednji kvartal uđe sa 14 poena zaostatka.

Poslednji kvartal protekao je u potpunoj dominaciji crno-belih, prednost je narasla na preko 20 poena razlike, a samo opuštanje u završnici meča je sprečilo ekipu Željka Obradovića da ubaci preko 100 poena i ostvari još ubedljiviji trijumf.

Partizan je u svojim redovima imao čak šestoricu košarkaša, a jedini igrač koji se nije upisivao u listu strelaca, a da je uputio pokušaj je Kevin Panter. Jam Madar je blistao sa 17 poena uz šut za dva poena 7/8, Matijas Lesor je postigao poen manje, 14 poena je ubacio Zek Ledej, a po 13 su dodali Aleksa Avramović i Balša Koprivica. Uroš Trifunović je ubacio 11 poena.

KK Partizan - KK Cibona Foto: MN Press

Na drugoj strani najbolji je sa 14 poena bio Amar Gegić, dok su dvocifreni bili još Danko Branković i Toni Nakić sa po 12 poena, te Roko Prkačin i Hose Vildoza sa po 11 poena.

Crno-beli su tako završili ABA ligu sa učinkom 22-4 i sada će se u potpunosti fokusirati na plej-of Evrokupa koji počinje već u sredu 20. aprila utakmicom protiv Burse. Pošto su završili kao drugoplasirani na tabeli ABA lige, košarkaši Željka Obradovića će u polufinalu igrati protiv ekipe koja bude bolja u četvrtfinalnom duelu između trećeplasiranog i šestoplasiranog.

Video: Jadranski klasik rešen furioznom serijom Partizana 18:0: Crno-beli pokorili dom Dražena Petrovića

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    15. april 2022 | 18:32

    Kakva dva velikana.Cibona i Partizan.Dve institucije koje su pokorile Evropu u više navrata.Milina je gledati ovakvu sportsku priredbu u porodičnom ambijentu bez bilo kakvih stranih mutanta i klubova iz Albanije poput fmpa🤣🤣🤣👉👌

  • Mile Kazanova

    15. april 2022 | 20:42

    Pobedili smo jedan zagrebacki tim, sutra u 18h dobijamo drugi. Zivela crno-bela Srbija. 🇷🇸

  • Sale

    15. april 2022 | 19:06

    Gradski zagrebacki derbi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA