Ništa od velikog čuda u Baru: Mornar gubio sa -29 od Studenata, spustio na jednocifrenu razliku, pa ipak pao

 
  • 0

Da je bilo malo više staloženosti u redovima domaćih, možda bismo videli i veliki preokret

Delovalo je u jednom trenutku da ćemo prisustvovati velikom čudu u ABA ligi, ali od toga ipak nije bilo ništa. Mornar je bio u potpunom nokdaunu protiv Studentskog centra, gubio je sa skoro 30 poena razlike, ali je u završnici uspeo da istopi razliku na jednocifrenu uz šansu da možda dođe i do trijumfa. Ipak, gosti iz Podgorice su sačuvali staloženost i slavili su u crnogorskom okršaju - 82:88.

Gledali smo krajnje bizaran duel u Baru. Posle prvog poluvremena koje je Studentski centar dobio sa 29:54 svako normalan bi rekao da nema teoretske šanse da Mornar do kraja meča "primiriše" i eventualno se umeša u neku veću borbu.

Ta teza se dodatno podebljala posle početka treće deonice, kada su Studenti došli do +29 i činilo se stavili tačku na duel. Međutim, ono što se dešavalo u narednih desetak minuta je za rubriku "verovali ili ne". Gosti su grešili, promašivali iz svih pozicija i već koliko na kraju ovog perioda razlika je pala na ispod 20 poena.

Poslednja četvrtina krenula je još skandaloznije po goste, koji su dopustili Mornaru seriju 10:0 i tako ga potpuno vratili u meč. Prvi put još od prve četvrtine razlika je bila jednocifrena. Imali su Barani par prilika i da se primaknu na dva poseda zaostatka, ali su se u brzini i jurnjavi spetljali i propustili šansu da možda naprave i najveće čudo u ABA ligi ikada.

Jasno da je ovaj meč nikome nije rezultatski značio, pa će tako Mornar ostati u sredini tabele, na 9. mestu sa skorom 9-15, dok će Studentski centar sada gotovo izvesno zauzeti 7. poziciju na kraju ove sezone, pošto trenutno "stoji" na 11-14.

Najzaslužniji za pobedu gostiju bio je sasvim očekivano Kenan Kamenjaš sa dabl-dabl učinkom od 25 poena i 10 skokova. Na drugoj strani, Marko Jeremić i Vladimir Mihailović ubacili su po 23 poena, dok je neverovatni Vil Mozli imao čak 16 skokova uz osam poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Krstić na otvaranju terena u čast Dude: Važno je da imamo što više ovakvih mesta za igru

(Telegraf.rs)

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA