Čuveni Helsinki objasnio: Na meču Zvezde 10 puta glasnije nego u Barseloni, Željko verovatno ulazi u EL

 
 ≫ 
  • 5

Srpski glumac Darko Perić govorio je o tome kako je zavoleo košarku, a dotakao se i Jugoslovenske i srpske košarke i fajnal-fora u Beogradu

Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca u svetu, Darko Perić, koji se proslavio ulogom Helsinkija u seriji "La Casa de Papel", veliki je ljubitelj košarke, pa je tako za Evroligu ispričao svoju sportsku priču.

Darko je otkrio kako je zavoleo košarku.

- Igrao sam košarku, svi su igrali košarku. Živeo sam u malom gradu, za tako malo mesot imali smo veliku školu. Bilo je oko 2.000 dece iz svih okolnoihh sela. Bilo je i nekoliko terena i celog dana smo se igrali tu. Igrao sam za školski tim. Napustio sam sovj grad kada sam upisao srednju školu. Ali, pamtim taj period. Posle toga, učio sam u Rumuniji, pa živeo u Berlinu. U Rumuniji skoro niko ne igra košarku, zato pamtim detinjstvo.

Otkrio je i koje utakmice je voleo da gledao kao mali.

- Sećam se jugoslovenske košarke. Imali smo Cibonu, Jugolastiku, Zvezdu i Partizan. Posle 90-tih, mi smo rekli "baj-baj", Medžiku Džonsonu , Leri Birdu i onda smo gledali Džordana, Kukoča, Divca i ostala velika imena. Sećam se da su pravili pesme o košarkašima. Divac ima pesmu, Bodiroga ima pesmu u Srbiji. Oni su bili lajt otiv za decu u Srbiji. nekako je košarka 90-tih bila izlaz. Učiš, završiš školu, ekonomija je bila loša tada, i onda misliš, ako je Divac mogao, mogu i ja. U NBA i Evropi imate mnogo jugoslovenskih, odnosno srpskih košarkaša. Pogledajte Evroligu. Svuda ima srpskih trenera.

Novinare je zanimalo i kakav odnos Darko sada ima sa trenerom Partizana, Željkom Obradovićem.

-Poznajem Željka i poznajem njegovu ćerku. Kada sam upoznao Željka, on je za Srbiju i srpski sport veliko, veliko ime i velika persona. On je čovek čiji je ime titula. Sada trenira tim koji će verovatno biti u Evroligi sledeće sezone. Bio sam u Beogradu nedavno i gledao sam meč Crvene zvezde i Panatinaikosa. Bilo je neverovatno. Hala nije veća od one u Barseloni, ali je bilo 10 puta glasnije. Video sam se sa Željkom na treningu Partizana, sa Divcem, sa Paspaljem.

Perić je podelio i utisak iz 2018. sa Fajanl fora i z Beograda.

- To je bilo ludo. Za mene je bilo neverovatno iskustvo. To je bio prvi put da sam poslom bio u Srbiji i radio sam na Fajnal-foru. Tada još uvek nisam bio toliko popularan tu, ali jesam u Turskoj, i svi njihovi navijači su skakali na mene.

Video: Đango Trtić otkačeni voditelj emicije Cool Euroleague otkriva misteriju svog porekla

- To je bilo ludo, a za mene je bilo neverovatno iskustvo. Bukvalno sam prvi put otišao da radim u Srbiji i to na fajnal foru. Bilo je mnogo Turaka jer je to bilo zabavno, jer u Srbiji moja serija nije bila toliko popularna, ali u Turskoj je bila neverovatno popularna. Svi Turci su skočili na mene - istakao je Perić i dodao da je navijao za Luku Dončića koji je na kraju uzeo MVP trofej:

- Sećam se neverovatne igre Luke Dončića tada, a bio je tako mlad u Realu. Sećam se da su svi navijali za Fenerbahče zbog Obradovića, ali ja sam u sebi mislio da je ovaj momak, ovaj klinac to zaslužio.

Prošle godine Perić je na Fajnal foru bio praktično jedini navijač na tribinama!

- Za mene je to bilo jedinstveno iskustvo. To je bila sjajna Arena, a ja sam bio jedini navijač! Bilo mi je malo tužno, kao i igračima. Sa druge strane mečevi su bili sjajni, atmosfera je bila sjajna u hotelu pošto sam bio tu sa igračima. Kao što sam ranije rekao ne navijam za timove, više se vežem za igrače. Prijatelj sam sa Mirotićem i za mene najteže je bilo kada sam otišao u svlačionicu posle meča CSKA i Efesa. Veče pre toga sam bio na večeri sa Itudisom i sada sam video njega i igrače posle izgubljenog meča - dodao je on.

Mnogi navijači pamte da je posle finala zapevao sa Vasilijem Micićem, MVP-em finala!

- A posle finala između Barse i Efesa, a sa obe strane su bili moji prijatelji. Posle toga sam bio na terenu sa Micićem i pevali smo zajedno! Tog jutra u hotelu bili smo sa Milutinovom i Micić je slušao muziku. Rekao mi je: ' Znaš zašto ćemo da pobedimo? Zato što ne slušam trep, hip hop i ostale gluposti, slušaj ovo!" I pustio mi je srpsku folk pesmu! To je jako poznata srpska pesma, nije toliko srećna, ali tu je slušao. Svi znaju tu pesmu", otkrio je Perić.

(Telgraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lux

    9. april 2022 | 16:56

    ako je 10 puta glasnije kod zadusnicara kako li je na utakmicama velikana kao sto je klub sa najboljim navijacima u svijetu Partizana..tu je 100 puta..cisto da se zna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA