Radonjić o sezoni u EL: Što se nas tiče, upisali smo 14 pobeda, na 29 mečeva smo imali povređene igrače

 
 ≫ 
  • 5

Trener crveno-belih je zadovoljan sezonom uzimajući u obzir okolnosti

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su aktuelne šampione Evrope, ekipu Efesa 93:85 u meču 34. kola Evrolige i tako se pobedom oprostili od sezone u Evroligi.

Posle meča, trener crveno-belih Dejan Radonjić je bio zadovoljan pobedom.

- Želeo bih da čestitam mojim igračima. Počeli smo sa mnogo grešaka u odbrani, u nastavku je bilo baš dobro. Imali smo dobar momentum, vratili smo se i odigrali dobar meč. Svaka pobeda je značajna. Pokušali smo, sa rasporedom koji je naporan, da se pripremimo. Pokušali smo da koristimo Holinsa. Znači ova pobeda, ne treba trošiti reči da je to prvak Evrope. Pobedom smo završili ovogodišnje izdanje u Evroligi.  - istakao je Radonjić o samom meču i potom nastavio o sezoni u Evroligi.

- Što se nas tiče, upisali smo 14 pobeda. Znate zašto se to nije odigralo do kraja. Rekli smo na početku sezone da smo ove godine pričali da imamo više pobeda nego prošle. Mene dodatno raduje da smo, osim par utakmica, igrali jako dobro i prepoznatljivo. Pobeđivali smo, gubili... Protiv Efesa u Istanbulu smo odigrali možda i najbolji meč, a nismo pobedili. Završavamo sa 14 pobeda ovogodišnje izdanje, posle jednog izuzetno teškog perioda, u koji smo ušli sa povredama.

KK Crvena zvezda - KK Efes Foto: MN Press

Radonjić je potom objasnio kako je Zvezda igrala tokom sezone, i sa kojim se problemima suočavala.

- I tokom priprema je bilo teško, povreda Vajta... Počeli smo takmičenje u Evroligi, proitiv Fenera bez 5 igrača. Trudili smo se da igramo najbolje što možemo, pokazivali smo i karatker, mogućnost adaptacije na razne situacije. Jako sam zadovoljan sa rezultatima i sa igrama koje smo pokazali. Odigrali smo 33 meča sa 29 utakmica u kojima nismo bili kompletni, u našem najjačem sastavu. Od toga 6 bez jednog igrača, a falilo nam je i 2, 3, 4, i 5 igrača. Sagledavajući tu činjenicu, rezultat koji smo postigli je dobar. Pokušali smo da gradimo tu rotaciju, znamo da su i drugi to radili, ali nije isto kada nama fali dva igrača i kada dva igrača fali Barseloni i Realu. Bilo je jako teško. Trudili smo se da prevazilazimo sve to i sada smo došli do ove pozicije u takmičenju. Verovatno će se prićati  o otežavajućim okolnostima, ali, postavljam pitanje, šta bi se desilo da smo u svim ovim utakmicama imali makar po jednog igrača više.

Na kraju, Radonjić je odgovorio na pitanje o tome, da li je povreda Holinsa bila ključna.

- Znate kako, u ovom periodu smo bili u jednom izuzetno dobrom ritmu, dobro posloženi. Recimo da je Holins bio  u najboljoj formi, od kad je došao kod nas. Ispao je on, ispao je Lazić. Postavlja se pitanje, da smo u prvom kolu igrali sa 5 igrača, a ne bez 5, pitanje je kako bi se situacija razvijala. S obzirom na sve ove okolnosti, mislim daje mnogo kompleksnije i tako i treba sagledati čitavu sezonu.

Video: Delije skandirale Srbija - Rusija na meču Evrolige

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjan

    9. april 2022 | 00:12

    Jedina greška zvezde je mnogo treninga bespotrebnih,valjda igrači znaju igrati i nisu potrebna usavršavanja i specijalna nadogradnja nečega!!!!za razliku od partizana gde se dovode mladi i neznalice,pa ih Željko mora uci i vrišti kada pogreše!!!!

  • Rasomon

    9. april 2022 | 11:46

    Rezultat je solidan obzirom na osrednju ekipe i sve pehove koje je Zvezda imala tokom citave sezone i to ti Radonja niko ne moze osporiti. Ali, Zvezda je sa ovim osrednjim timom lako mogla da bude u plej ofu da nije izgubila 5-6 vec dobijenih utakmica u zadnjem minutu!!! A za to si ti kriv treneru jer ne znas da vodis tim u finisu utakmice, ne znas kad treba igrac da pravi faul, a to je tako jednostavno! Zvezda je bila kao krava koja daje dosta mlijeka ali taman kad se kanta napuni udari je nogom i prospe mlijeko!!!

  • Ma

    9. april 2022 | 08:05

    Da nije bilo tebe isli bi na f4, ajde ti u mogren, sutjesku ti si kalibar za to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA