Piše se istorija srpske košarke: Meč na Dorćolu u okviru KLS prvi put će suditi tri dame

 
 ≫ 
  • 0

Jasmina Juras, Jelena Smiljanić i Ivana Ivanović biće na centru utakmice između Dinamika i Dunava

Sve je više dama koje se odlučuju da uzmu pravdu u svoje ruke na sportskim borilištima. Tako ne čudi što se za samo nekoliko godina uvećao broj ženskih sudija u fudbalskim, košarkaškim, odbojkaškim, pa i svim drugim takmičenjima.

Posao ni najmanje ne trpi, pošto naše dame izvrsno obavljaju svoj posao. Tako su tri sutkinje uzele učešće ove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije, a među njima se nalazi i veoma iskusna Jasmina Juras, koja je član srpske elite već godinama, a nedavno je delila pravdu i u finalu 3x3 turnira za basketašice na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Uz nju, pravdu na srpskim terenima delile su i Jelena Smiljanić i Ivana Ivanović, koje su skupljale iskustvo i vrlo dobro obavljale posao. Međutim, prilikom delegiranja one su se stalno "mimoilazile", odnosno nikada do sada se nije desilo da sve tri sude isti meč.

Sve do poslednjeg vikenda, pošto će sledeće subote deliti pravdu na meču između Dinamika i Dunava na Dorćolu i tako će postati prva "kompletna" ženska sudijska trojka u istoriji ovog takmičenja. Videćemo kako će se snaći u meču između domaćih, koji su već obezbedili plasman u plej-of i gostiju koji su uveliko sigurni u sredini tabele.

Meč se igra u "Dinamik Areni" u subotu od 18.00 časova, a moći ćete i da ga ispratite u direktnom prenosu na Jutjub stranici Košarkaške lige Srbije.

Video: Sin bivšeg košarkaša Zvezde debitovao za crveno-bele i dao prve poene

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA