Jokić oborio Lejkerse u Kaliforniji: Dabl-dabl našeg centra uz 38 poena, viza za plej-of na dohvat ruke!

 
 ≫ 
  • 4

Gledaćemo Nikolu izvesno i u doigravanju

Nedeljni spektakl u NBA ligi nije izneverio očekivanja! Denver Nagetsi srušili su Lejkerse usred Kalifornije i tako su faktički prišli na samo korak od zvaničnog čekiranja karte za plej-of NBA lige. I sve to uz pomoć Nikole Jokića, koji je blistao i ove večeri - 118:129.

Video: Vrhunski potez Joklića, prodor kroz reket i lagano flouter

Videli smo ogroman broj poena, lepih poteza i ljubitelji košarke mogli su da uživaju u čarolijama našeg Nikole Jokića, koji nije imao tu sreću da vodi borbu sa Lebronom Džejmsom koji nije nastupio zbog pobede, ali koji je zato uspeo da dođe do novog dabl-dabla.

Video: Šta je to Lebron šapnuo Jokiću posle rasturanja Lejkersa, srpski centar se samo nasmejao

Jokić je meč završio sa čak 38 poena uz 18 skokova i šest asistencija, a imao je i tri ukradene lopte. Šutirao je 15/22 iz igre, od čega 15/19 za dva poena i 8/11 sa penala. Pomogao mu je Vil Barton sa 25 poena, kao i Aron Gordon sa jednim manje.

Na drugoj strani istakao se Entoni Dejvis sa 28 poena, pratio ga je Rasel Vestrbuk sa jednim manje uz 10 skokova, a Entoni je meč završio sa 17 poena.

I ne samo to, povukao je Denver ka pobedi koja ga maksimalno približava plasmanu u plej-of, pošto sada ima tri trijumfa više od Minesote uz tri meča do kraja. Ruku na srce, Timbervulvsi imaju i meč manje, što im još daje matematičku mogućnost da završe ispred Nagetsa.

Mora se reći da su Lejkersi večeras daleko bolje otvorili susret, pošto su vodili tokom čitavog prvog poluvremena, a Denver je tek u poslednjem napadu uspeo da "preotme" vođstvo od Lejkersa.

Jezeraši su doduše uzvratili udarac, ponovo su došli do +9 na početku treće četvrtine, ali je tada Jokić preuzeo konce u svoje ruke i Nagetsi su počeli da pevaju svoju pesmu. Već do kraja deonice su stigli i do +6, ali su u završnih 12 minuta ipak ušli sa samo poenom prednosti.

Kako se približavala završnica poslednje četvrtine, postajalo je sve jasnije da će Denver doći do pobede. Stigli su Nagetsi na +10 na oko pet minuta do kraja, a potom su tu razliku bez mnogo muke sačuvali do samog kraja.

Video: Brejdi može u penziju, kvoterbek Jokić je tu: Dok se svi okrenu, asistencija preko terena već otišla

(Telegraf.rs)

Video: Aleksa Kijanović pričao o EP u Rimu, sezoni, i nadmetanju sa bratom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA