Utakmica za infarkt! Jokić dominirao, ali Nagetsi su ipak postali žrtve Vukova

 
  • 7

Jokiću je malo falilo za novi tripl dabl

Nikola Jokić je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Minesote, ali je Denver u dramatičnoj završnici ipak izgubio sa 136:130, i faktički izgubio šanse da se bori za 3. i 4. mesto na Zapadu, u trci za što bolje plej of mesto.

Srpski centar je dominirao, i utakmicu je završio sa 38 poena, 19 skokova i 8 asistencija (šut 14-21 iz igre, od toga 0-2 za tri poena i 10-12 sa linije slobodnih bacanja), ali su njegovi saigrači bili manje raspoloženi, pogotovo u odbrani, pa su igrači Minesote u napadu ponekad bili opušteni kao na šuterskom treningu.

Minesota je vodila od samog starta, uglavnom sa jednocifrenom prednošću, a Denver je u trećoj četvrtini uspeo da stigne njihovu prednost, pa i da povede. Međutim, ključna deonica se desila posle izlaska Nikole Jokića iz igre (samo na nekoliko minuta), kada je Demarkus Kazins napravio par vezanih grešaka, i "Vukovi" su se odlepili na dvocifrenu prednost.

Nagetsi su uspeli do kraja da priđu par puta na minus tri, ali na kraju nije bilo dovoljno snage da se dobije utakmica koja je omogućavala da se možda napadne i treće mestona Zapadu, koje bi za Nagetse bilo najbolji način da se ove godine dođe malo dalje u plej ofu.

Pored Jokića, dobri u u Denveru bili Eron Gordon sa 24 i Monte Moris sa 23 poena, a na ovoj utakmici pošteno se ispromašivao ruki Bouns Hajlend, koji je šutirao trojke čak 2 od 12.

U pobedničkom timu najbolji je bio stari suparnik Nikole Jokića, Karl Entoni Tauns, sa 32 poena.

Pogledajte najbolje poteze Nikole Jokića:

(Telegraf)

Video: Aleksa Kijanović pričao o EP u Rimu, sezoni, i nadmetanju sa bratom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    2. april 2022 | 08:18

    Dominira kad igra protiv centara mnogo manjih od sebe. Koju god utakmicu pod vaznoscu da je nikad je ne dobiju. NBA je postala ruglo od regularne sezone. 82 cirkusa od meca.Jokic kad igra protiv pravih centara AD ili EMBIDA nema ga nigde.On je genije od Talenta i inteligencije ali budimo realni u zadnjih 20 utakmica sve daje koseve sa 3cm od kosa preko niskog igraca, svaka lopta njemu a smejurija od NBA sta ona upisuje za asistencije. Da ne bude nejasno pola asistencija ide Jokicu na ruku njegova genijalnost a pola doda normalno loptu igracu i ovaj sutne preko odbrambenog igraca da kos i upise se Jokicu asistencija smesno. Amerikanac je odlican ali ne preterujte nije kako ga velicaju.

  • Vanja

    2. april 2022 | 07:28

    Da bog da mu uvek malo falilo. Uvek je reprezentacija svakom pravom sportisti bila na prvom mestu,a njemu novac. Sav sam se potresao zbog njegovog gubitka.

  • Lord

    2. april 2022 | 07:39

    Sta to znaci - dominirao,pa izgubio utakmicu...!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA