Zvezdin totalni debakl u Minhenu, ništa od Top 8 ni ove godine!

 
 ≫ 

Bez energije su ostali crveno-beli u Nemačkoj i izgubili i teoretske šanse da se plasiraju u gornju polovinu evroligaškog karavana

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Bajerna u Minhenu rezultatom 82:57 u 33. kolu Evorlige i tako se oprostili od dalje borbe za plej-of elitnog evropskog takmičenja. 

Zvezda je odigrala jednu od najlošijih partija ove sezone, bila je na svom nivou tek prvu četvrtinu u kojoj je vodila, a čim je Bajern preuzeo vođstvo uvećavao ga je do te mere da je pitanje pobednika rešio do kraja treće deonice.

Trinkijerijev tim je tako sebi obezbedio plasman među osam najboljih i boriće se dalje za prolaz na fajnal-for u Beogradu, dok će Zvezda u preostala dva meča, sa Žalgirisom i Efesom, odigrati za prestiž, za čast, i time zaokružiti i ovu evroligašku sezonu.

Jedinu prelaznu ocenu za prikazano u Minhenu zaslužili su navijači gostiju, bilo ih je u velikom broju, bili su bučni, dali su ono što su Radonjić i igrači od njih i očekivali - ali je sa terena izostala ista snaga. Zvezda je kolabirala.

Zvezdi za ovakav poraz kao opravdanje ne može poslužiti ni činjenica da je bila bez pomoći važnih aduta Lazića i Holinsa, imao je i Bajern kadrovskih problema, a u takvoj konstalaciji snaga daleko raspoloženije igrače. Rubit je zatrpao koš Zvezde sa 22 poena, on je bio napadački zamajac u početnoj fazi meča, dok je Zvezda još bila živa, a kasnije su mu se priključili Tomas (16p), Hiliard (9p), potom i Jaramaz (12p) - protiv kojih gosti jednostavno nisu pronašli rešenje.

Nikola Kalnić sa 12 i Luka Mitrović sa 11 poena tek su za nijansu od ostalih napadački prednjačili u poraženom timu.

Energetski su potpuno podbacili Beograđani, srljali iz greške u grešku i dodatno olakšali posao Trinkijerijevom timu, koji je iz svih pozicija, na sve načine tukao po košu nemoćnog rivala. Bajern je u drugoj deonici, pošto je preokrenuo, došao do devet razlike i održao do poluvremena tu distancu, da bi u trećoj četvrtini, obostrano najlošijoj, iskoristio krajnje neubedljivu i jalovu partiju Beograđana.

Crveno-beli su u povoju treće deonice, u prvih pet minuta, bili bez poena, uz tek dva upućena šuta na koš?!

I ovaj podatak dovoljno govori o nemoći i bezidejnosti srpskog evroligaša večeras. Čak 14 izgubljenih lopti imali su na kraju na svom kontu gosti, koji su, sa protokom vremena, tonuli bez nade da se bilo kako mogu pokrenuti i makar popraviti utisak. Bavarci nisu stajali, Bavarci su igrali svoju igru, efikasnu, poletnu i razigranu, otud na kraju i ubedljiv krajnji rezultat, najteži ovosezonski poraz Zvezde - koji je u ovom slučaju realan pokazatelj odnosa snaga u petak uveče u "Audi domu".

Bajern zasluženo ide u Top 8 Evorlige, uz tri meča koja tek treba da odigra, dok Zvezdi ostaje da se konsoliduje, presabere, odmori i napadne ono što joj je prioritet svih prioriteta - titula u ABA ligi.

.

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Bajern Foto: MN Press

Evroliga, 33. kolo

Armani - Monako 63:72

Anadolu Efes - Alba 87:77

Olimpijakos - Barselona 73:66

Bajern - Crvena zvezda 82:57

Baskonija - Žalgiris (u toku)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija ZG

    1. april 2022 | 22:29

    Glavu gore dečki! Nije još niš izgubljeno.. ak pobijedimo Žalgiris i Efes a Euroliga izbaci Makabi,Monako,Albu i Bajern bumo se onda plasiral na F8 😃😃😃

  • Grobari

    1. april 2022 | 22:11

    SAMO NAS BRUKAJU!!!

  • bili

    1. april 2022 | 22:10

    Da se izbace klubovi iz Spanije, Italije, Nemačke...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA