≫ 

Dončić tripl-dablom krojio istoriju Lejkersa, ovo im se samo jednom dogodilo

Slovenac vodi Dalas ka 3. mestu, indirektno je najavio i napad na titulu

  • 0
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Košarkaški Dalasa nastavili su sa svojom bajkom u 2022. godini i posle trijumfa nad Los Anđeles Lejkersima (128:110) stigli su samo na pobedu od Golden Stejta i te treće pozicije na kraju regularnog dela Zapadne Konferencije NBA lige.

Najviše zahvaljujući slovenačkom košarkašu Luki Dončiću koji je meč završio sa 34 poena i po 12 skokova i asistencija, uz napomenu da za Lejkerse zbog povrede nisu igrali Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

Nedugo posle meča, Dončić je razgalio maštu navijača Dalasa izjavom da bi Maveriksi mogli da jurišaju na prsten.

- Svake godine cilj je isti, da se osvojio prvenstvo. Znam da imamo još mnogo stvari na kojima bi trebalo da radimo, ali nikada se ne zna. U plej-ofu svašta može da se desi. Upravo sada krećemo - rekao je Dončić koji će prvi put otkako je došao u klub imati prednost domaćeg terena u plej-ofu. Naravno, ukoliko u poslednjih šest kola ne uprskaju stvar.

Dalas je dao čak 82 poena Lejkersima za poluvreme i tako pisao nove stranice istorije kluba iz Los Anđelesa. Naime, ovo je bio drugi meč sa najviše primljenih poena u istoriji franšize. Prethodno su 83 primili od Bostona davne 1959. godine, dok je ubedljivo najviše otkako je franšiza pomerena u Los Anđeles.

Maveriksi su noćas ubacili 20 trojki i imali su čak sedmoricu dvocifrenih igrača. Redži Bulok je bio prvi iza Dončića sa 17 poena, Davis Bertans je ubacio 14, a Spenser Dinvidi 13. Upravo njih dvojica su okarakterisani kao ključni potezi Dalasa ove godine, kada su odlučili da trejduju Porcingisa i dobiju pomenute košarkaše.

Pauel, Brunson i Grin su dodali po 12, Boban Marjanović se nije upisao u strelce za dva minuta koliko je proveo na terenu, dok je u redovima Lejkersa najefikasniji bio Malik Monk sa 28 poena. Vestbruk je imao 25 poena, osam skokova i šest asistencija, Džonson je dodao 18, a Horton - Taker 12.

Video: Luka Dončić čini čuda: Koš iza leđa sa pola terena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA