Poznati učesnici F4 Martovskog ludila: Bivši Džordanov koledž kompletirao listu, neka se svi plaše Kanzasa

 
 ≫ 
  • 1

Djuk sa čuvenim trenerom Kšiševskim pokušaće da pomeša račune svima, baš kao i Vilanova koja je obezbedila plasman u Nju Orleans

Najveća bajka ovogodišnjeg NCAA Martovskog ludila je okončana u Elite Eight fazi. Košarkaši programa Sejnt Piters nisu uspeli da naprave senzaciju i da prođu Nort Kerolajna Tar Hilse, koji su dominantno sa velikom razlikom slavili i postali poslednji učesnici Fajnal fora koji će biti odigran u Nju Orleansu naredne nedelje - 69:49.

To znači da ćemo prvi put u istoriji gledati okršaj Djuka i Nort Kerolajne na NCAA završnim turnirima, što garantuje veliku zabavu, naročito kada se zna da je ovo poslednja sezona trenera Majka Kšiševskog na klupi Blu Devilsa. Pored ova dva programa plasman dalje obezbedila je Vilanova zajedno sa Kanzasom.

Nažalost, Sent Piters danas nije uspeo da ponovi ni blizu onakvu igru kakvu je imao protiv Parduja, Marej Stejta i Kentakija. Uspeli su Paunovi da na tom putu izbace zaista mnogo poznatije i snažnije programe, ali su na korak do plasmana na Fajnal for ipak naleteli na tvrd orah u vidu nekadašnjeg koledža Majkla Džordana i Markusa Pejdža, bivšeg igrača crno-belih.

Od početka do kraja su Tar Hilsi vodili, išla je ta razlika i do skoro +30 i već posle nekih 15 minuta igre bilo je jasno da Sent Piters noćas neće imati šta da traži na terenu u Filadelfiji.

Nešto ranije u prvom meču večeri, bilo je daleko uzbudljivije, mada ni tamo nije bilo veće drame u samoj završnici. Kanzas Džejhoksi su se opasno naljutili posle lošeg poluvremena protiv Majamija posle kojeg su gubili sa 29:35 toliko da su drugi deo igre dobili sa neverovatnih 47:15 za ubedljivu pobedu od - 76:50.

Finalni turnir igra se narednog vikenda u Nju Orleansu. Kao što smo rekli, Djuk će odmeriti snagu sa Nort Kerolajnom, a Kanzas će se sudariti sa Vilanovom.

NCAA Martovsko ludilo - Elite Eight

Subota

[2] Vilanova Vajldkets - [5] Hjuston Kuguars 50:44

[2] Djuk Blu Devils - [4] Arkanzas Rejzorbeks 78:69

Nedelja

[1] Kanzas Džejhoks - [10] Majami Harikejns 76:50

[8] Nort Kerolajna Tar Hils - [15] Sent Piters Pikoks 69:49

Video: Partizan ispustio pobedu u poslednjim sekundama: Luda završnica meča u Tivoliju

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala još jedan gol: Crveno beli vode 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA