Golemac blista posle trijumfa nad Partizanom: "Neverovatna borba, želja... Blažič je vrhunski evropski igrač"

 
  • 2

Trener Cedevita Olimpije prezadovoljan je viđenim u Tivoliju

Košarkaši Cedevita Olimpije posle dva časa i 15 minuta borbe pobedili su Partizan u Tivoliju u apsolutnom derbiju ovog kola ABA lige. Bila je to utakmica sa dosta nervoze u kojoj je domaći tim došao do trijumfa posle velike drame u završnici - 81:79.

Za razliku od Željka Obradovića, koji nije mnogo pričao sa medijima po završetku meča, trener Cedevita Olimpije, Jurica Golemac je bio vrlo otvoren istakavši da je ovo bila zaista sjajna utakmica.

- Neverovatna utakmica, zaista neverovatna... Čestitke mojim igračima, neverovatna borba, neverovatna želja. Neverovatna energija, to je povezano skupa sa publikom u Tivoliju. Ni u jednom trenutku se nismo predavali, ni publika nije odustajala od nas kad smo zaostajali pet do sedam razlike. U poslednjoj četvrtini sjajna odbrana, ginuli su jedan za drugoga, išli na svaki skok, to je na kraju nagrađeno zarad želje i borbe, tako smo došli do pobede.

Nije bilo mnogo sreće za domaće na šutu za tri poena večeras, ali je trojka Jogija Ferela došla u pravi čas.

- Trojke su se tako razvijale večeras po nas... Oni su vrlo agresivna ekipa, sve vreme govorimo odbrana, skok, hitra igra. Sa takvom igrom dolazi i dobar šuterski dan.

Kaže da je Partizan danas igrao sjajnu odbranu, ali da su na kraju ipak prošli neki teški šutevi njegovog tima.

- Sigurno da je ovo jedna posebna utakmica. Danas je Partizan imao neverovatnu agresivnost, igrao na granici faula. Osetila se nervoza u napadu kod nas. Na kraju nam je došlo da smo pogodili dva važna šuta kada je bilo potrebno. Jogi je na kraju pogodio to što je pogodio.

Golemac ističe da Cedevita Olimpija poseduje igrače koji će rešiti meč.

- Mi imamo igrača koji će da šutne kada treba. Imamo tri bol-hendlera, visoko-kvalitetna. Danas nije bilo situacije da sve dogovorimo na tajmautu, Jogi je preuzeo odgovornost i dao je koš. 

Pohvalio je i sjajnog Jaku Blažiča, koji je večeras bio motor tima.

- Tri godine smo zajedno, kako napreduje, sa kakvom energijom igra. Odbrana, potom napad... Miran je u teškim momentima. Izrasao je u vrhunskog evropskog igrača. To je mirnoća i iskustvo. 

Video: Avramović dao trojku, pa se uneo u lice Jaki Blažiču

Pozvao je navijače na meč sa Valensijom, jako važan u Evrokupu za Zmajeve u borbi za sam vrh tabele Grupe B.

- Šta bi bilo da smo izgubili danas? Valensija je jedna od četiri-pet najboljih ekipa u Španiji, igrala je Evroligu prošle godine. Pozivam navijače da nam daju potporu, da se skupa veselimo i igramo sa njima. Mi sigurno se ne bojimo ničega.

Za kraj, istakao je satisfakciju što je slavio protiv velikog Obradovića, ali je rekao da su najzaslužniji za to - igrači.

- Sigurno da je to neka satisfakcija. Na kraju, igrači igraju, a treneri govore. Oni igraju, treba naći pravi tim, sa dobrom hemijom, koji će da slušaju. Mi samo treba da ih vodimo, a sve je na njima i zato im svaka čast. Pred krajem smo sezone, ne možemo da se opustimo i prepustimo euforiji, možemo da se radujemo. Velika je ovo pobeda, Partizan... U svim momentima je bila sjajna atmosfera. Čvrsto smo na tlu, kako smo se dogovorili.

Video: Partizan ispustio pobedu u poslednjim sekundama: Luda završnica meča u Tivoliju

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    27. mart 2022 | 20:29

    Блажић је имао прилику да игра у најелитнијем клубу са ових простора, у Звезди, тако да му није непознато како њих побеђивати...прешло му у навику...

  • TU bi I BOSTON pao

    27. mart 2022 | 20:13

    ZAHVALI SE SUDIJAMA ! SUDJENJE ( blaga rec) BRUKA !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA