Zvezdina najvažnija nedelja sezone: Krka, pa evroligaška istina u tri dana

 
 ≫ 
  • 4

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak od 18 sati dočekuju Krku u 24. kolu ABA lige u hali "Aleksandar Nikolić", pred odlučujuće evroligaške izazove protiv Bajerna i Žalgirisa

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak igraju meč ABA like protiv Krke, pobeda se nameće kao imperativ zarad ostanka u samom vrhu takmičenja, ali i zbog činjencie da slede ključni evroligaški dueli za plasman u Top 8 - gostovanja u Minhenu i Kaunasu u tri dana.

Meč sa timom koji je trenutno u velikoj borbi za opstanak u regionalnoj ligi, crveno-beli će dočekati bez povređenih Ostina Holinsa, Branka Lazića i Maika Cirbesa.

- Imali smo teško gostovanje u Berlinu, a prethodna dva dana iskoristili smo da se osvežimo i pripremimo za naredne utakmice - kaže Dejan Radonjić i potencira kadrovske probleme koji protiv ekipe kao što je Krka ne bi trebalo da budu otežavajuća okolnost.

- I dalje smo nekompletni, jesmo favorit koji želi bodove u utakmici u ponedeljak, ali dobro je prisetiti se prve utakmice u Novom Mestu i to nam je bilo jedno od najtežih gostovanja ove sezone. Zato želimo da odigramo motivisano i ozbiljno od starta, da opravdamo ulogu favorita, i dođemo do pobede za početak još jedne vrlo teške nedelje i dva EL gostovanja koja nam slede u Minhenu i Kaunasu - rekao je Zvezde Dejan Radonjić.

Luka Mitrović takođe ne beži od uloge favorita, i on podseća na meč u Novom Mestu kada su crveno-beli pobedili na koš razlike (71:70), nakon što su košarkaši Krke pred poslednju četvrtinu vodili 17 razlike.

- Imamo ulogu favorita u ovom meču, ali to moramo da opravdamo i dobrom igrom na terenu. Znate kako smo došli do pobede u Novom Mestu posle mnogo borbe i velikog zaostatka. Ta utakmica ispostavilo se bila je jedno od najvećih iskušenja u dosadašnjem toku lige. Zato želimo da dobro uđemo u meč, opravdamo ulogu favorita i dođemo do pobede - rekao je Mitrović.

Video: Radonjizam pred novinarkom: Boli te glava, jel od pića?

(Telegraf.rs)

Video: General Lazarević stigao na meč Srbija - Švajcarska u Leskovcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СрбИН

    27. mart 2022 | 19:19

    Ајде Звездо!!!

  • Palo zingaro

    27. mart 2022 | 23:25

    Kakva bre EL, opušteno samo i fokus na ABA! Nemo' neko da se povredio u MinKenu!!! Play off ABA da pršti, ljubi vas čiča!!!

  • rasa979

    27. mart 2022 | 19:31

    Ajmo Bayern

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA