NBA liga se prilagođava zbog Jokića i Embida: Menjaju se pravila izbora za najbolju petorku sezone

 
  • 0

Problem je što oba igrača igraju na poziciji centra, a Liga je svesna da obojica treba da se nađu među pet najboljih

I dok u NBA ligi vladaju dva talasa pred sam kraj sezone, gde jedan "navija" da Nikola Jokić bude MVP sezone, a drugi da to ipak bude Džoel Embid, čelnici takmičenja doneli su važnu odluku vezanu za sastav najbolje petorke ove sezone.

Američki novinar, Majk Singer je rekao da će doći do velikih promena, a sve zbog toga što Džoel Embid i Nikola Jokić ove sezone obojica igraju na poziciji centra. Kako se ne bi dogodilo da neko bude prekobrojan, došlo je do solomonskog rešenja.

Do sada se za najbolju petorku glasalo po sistemu: dva beka, dva krila i centar. Sada ćemo u petorci moći da imamo više od jednog centra. Jokić i Embid će se naći na dve liste - za krila i za centra i svi koji glasaju moći će da ih uklope u petorku.

Iz NBA lige misle da bi bilo veoma nepravedno da jedan od njih završi u drugoj petorci. Međutim, odluka dolazi relativno kasno, pa treba videti da li su neki već sastavili svoje idealne petorke.

Uz Jokića i Embida, najverovatnije će se u prvoj petorci još naći Džejms, Dončić i Morant, dok će Adetokumbo morati da se zadovolji mestom u drugoj petorci, iako je moćni Grk i sam imao sjajnu sezonu.

Video: Brejdi može u penziju, kvoterbek Jokić je tu: Dok se svi okrenu, asistencija preko terena već otišla

(Telegraf.rs)

Video: Aleksa Kijanović pričao o EP u Rimu, sezoni, i nadmetanju sa bratom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA