Borac igrao 20 minuta, pa se raspao u Železniku: FMP uz pet trojki Simovića došao na korak do plej-ofa

 
  • 0

Čačani neće igrati u razigravanju, Studenti ubedljivo poraženi u Laktašima

Srpski derbi u ABA ligi pripao je košarkašima FMP-a iz Železnika! Iako nije delovalo da ćemo gledati takav ishod nakon uvodnih 20 minuta utakmice, Panteri su utegli odbranu u nastavku i došli do jako važne pobede u borbi za plej-of - 90:82.

Gledali smo dva potpuno različita poluvremena u beogradskom predgrađu. Prvo tokom kojeg su Čačani plesali po terenu i drugo tokom kojeg se Marko Marinović često nervirao zbog igre svojih igrača, koja zaista nije bila na visokom nivou.

Nerešiva enigma za goste bio je neverovatni Ranko Simović. Nekadašnji igrač užičke Slobode postigao je pet trojki, odigrao jednu od najboljih partija karijere i povukao je svojim tim kada je to bilo najvažnije. FMP je na prelomu treće i četvrte deonice stekao dvocifrenu prednost, koju je zatim uspešno sačuvao do kraja.

Pomenuti Simović bio je najefikasniji kod domaćih sa 23 poena uz sedam skokova i dve asistencije, a 21 poen je imao Danilo Tasić, dok je na drugoj strani Aleksa Novaković imao 22 poena na svom kontu uz pet uhvaćenih i četiri podeljene lopte saigračima. Dva poena manje je imao Hanter Hejl.

U drugom meču dana, odigranom nešto ranije, Igokea je stigla do važne i ubedljive pobede protiv Studentskog centra, kojom je i sama gotovo izvesno obezbedila mesto u plej-ofu pred sam kraj takmičenja - 83:67.

Pokušao je Kenan Kamenjaš da spasi Studente katastrofe sa svojih 20 poena, ali su na drugoj strani bili nezadrživi Stivens sa 19 poena, odnosno Robinson sa 13 poena.

Posle ovog trijumfa, Igokea je na 13-10, dok je Studentski centar "preslikan" u ogledalu sa 10-13.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Zajon Vilijamson i povređen može da leti: Brutalno kucanje kroz noge oduševilo košarkašku javnost

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA