Jokić odmarao, Srbi punili kolone, Bogdana stigao umor posle rekorda

 
 ≫ 
  • 0

Bjelica, Bogdanović i Pokuševski bili u akciji protekle noći

Dan posle rekorda sezone Bogdan Bogdanović nije uspeo da ponovi partiju iz meča sa Njujorkom, nije ni Atlanta blistala, pa je Detroit odneo pobedu, i to ubedljivu u svom domu, rezultatom 122:101. Bila je ovo peta utakmica Hoksa u samo sedam dana, otud i ne čudi epilog meča protiv odmornijih Pistonsa koji su samo uzeli ono što im se ponudilo - umoran protivnik.

Srpski bek je za 28 minuta ubacio 13 poena, ukupno je iz igre šutirao 5/16, za tri 3/8 i bio je daleko ispod standarda koje postavlja u poslednje vreme.

Podsećamo da je sa 32 poena dan ranije briljirao u pobedi protiv Niksa, kao i Trej Jang koji je ubacio 45, međutim novi meč posle samo 24 sata doneo je napadačke poteškoće po gostujuću ekipu.

Ni Jang nije ponovio partiju od prethodne večeri iako je bio najefikasniji akter meča sa 21 poenom.

kaningem Foto: Tanjug/Ap

Pistonsi su ključnu razliku i rezultatski beg akumulirali u drugoj i trećoj deonici, pa je poslednja, u kojoj je bilo +20 za domaće, bila samo stvar rutine za Grenta, Beja, Kaningema i družinu. Detroitu je ovo bila tek 20 pobeda u sezoni. Plasman u doigravanje je za ovaj sastav, za ovu sezonu, samo misaona imenica.

Iznenađenje, ako se pogledaju sve okolnosti, priredio je Golden Stejt koji je bez trojice udarnih aduta Karija, Tompsona i Grina porazio lidera istočne konferencije Majami 118:104.

U odsustvu najjačih imena, Stiv Ker je mogao da vidi da u rosteru i dalje ima pouzdane napadačke opcije, koji su protiv Hita odigrali tako da se odsustvo najvećih zvezda nije osetilo nijednog trenutka. Zablistao je Džordan Pul sa 30 poena, dok su po 22 ubacila čak trojica igrača - Kuminga, Vigins i Li.

nemanja bjelica Foto: Tanjjug/ap

Važan doprinos pobedi Voriorsa dao je i Nemanja Bjelica koji je za 19 minuta u statističke kolone uneo 9 poena, 5 asistencija i 6 skokova.

Golden Stejt je pobedom održao blisko odstojanje od drugoplasiranog Memfisa u Zapadnoj konferenciji, a i dalje je dovoljno distanciran od Jute da može mirnije finiširati regularni deo sezone.

Konačno, na parketu je noćas bio i Aleksej Pokuševski, i to kao starter, no nije se proslavio kao u nekim prethodnim partijama, mada je Oklahoma uspela da uspiše pobedu protiv Orlanda u meču koji gotovo da nije imao nikakav takmičarsko značaj za oba tima - 118:102.

Srpski košarkaš i najmlađi igrač lige je bio u igri 29 minuta, mečje završio sa 6 poena uz šut iz igre 3/10, 0/4 za tri, a dodao je tome i 8 skokova i 4 asistencije.

Rezultatti

Šarlot - Njujork 106:121

Detorit - Atlanta 122:101

Indijana - Sakramento 109:110

Boston - Juta 125:97

Memfis - Bruklin 132:120

Majami - Golden Stejt 104:118

Minesota - Finiks 116:125

Oklahoma - Orlando 118:102

Dalas - Hjuston 110:91

Los Anđeles Lejkers - Filadelfija 121:126

Portland - San Antonio 96:133

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Bogdan kao Džordan: Izveo prepoznatljiv potez letećeg Majkla

(Telegraf.rs)

Video: Duško i Zoran Tošić došli zajedno na meč Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA