Malkolm Dilejni ljut na Svetislava Pešića: "Stari srpski treneri ne menjaju mentalitet"

 
  • 2

Amerikanac navodi da se srpski stručnjak u Barseloni "borio protiv moderne košarke"

Malkom Dilejni, košarkaš Olimpije iz Milana, dao je intervju za "Basketnews" u kom je govorio i o selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Svetislavu Pešiću i to ne na baš lep način.

Kako ističe američki bek bio je nezadovoljan tretmanom kada u prvom poluvremenu odigra odlično, a zatim u nastavku dobije malo minuta na terenu. Zbog toga se ćak žalio i menadžmentu kluba.

- Bilo je situacija u kojima bih dao 18 poena u prvom poluvremenu, a onda bih u drugom igrao samo sedam minuta. Došlo je do tačke u kojoj sam počinjao da bivam frustriran. Rekao sam menadžmentu u februaru-martu da sam nezadovoljan ulogom. Nije mi se dopao način na koji me koriste. Nijedan trener za kojeg sam igrao neće vam reći da sam se žalio na to koliko šutiram, koliko sam poena dao, to za mene nije važno, ali kada osetim da nisam tretiran pošteno na terenu, moram da progovorim.

Dilejni se požalio i na to da sa Pešićem nije pričao kada je počela pandemija korona virusa. Kako on kaže, preko platforme Zoom ekipa Barselone imala je grupne treninge, a njemu je to predstavljalo problem jer je zbog drugačije vremenske zone on morao da se pojavi na onlajn treningu u šest sati ujutru.

Sada se Amerikanac nalazi u Milanu gde mu je trener Etore Mesina. Dilejni ima reči hvale o Italijanu, a kao jednu od najvećih razlika između Mesine i Pešića navodi shvatanje košarke.

Kako ističe Dilejni, italijanski stručnjak je ekipu vodio modernije od aktuelnog selektora reprezentacije Srbije.

- U Barseloni je to više bila borba protiv moderne košarke. Trener Pešić je stara škola. Srbin. Nije mu se dopadala NBA i moderna košarka. Svi su želeli jedan trening dnevno, ali neki treneri jednostavno žele punu kontrolu.

Mandat u Barseloni za Dilejnija nije predstavljao prvi susret sa Pešićem, pošto su sarađivali i u njegovoj prvoj evropskoj sezoni u Bajernu.

- Kada sam igrao u Minhenu, bio sam mlad i nije me bilo briga. Kako postaješ stariji, stičeš iskustvo i znaš šta želiš. Za mene i za ceo tim, košarka je išla u drugom smeru. Stari srpski treneri ne menjaju svoj mentalitet, to je uvek srpski stil.

Ove sezone Malkom Dilejni u proseku beleži 10 poena po meču u Evroligi.

Video: Mislio sam da neću više da budem trener: Pešić o zlatu u Indijanapolisu

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zelimir rumenoglu

    18. mart 2022 | 18:54

    za tebe je moja taktika iz 19 veka urlanje i fizicko nasrtanje na igrace

  • DDF

    18. mart 2022 | 19:11

    Jos nisi naucio filozofiju igranja evropske kosarke-IGRANJE U OBA PRAVCA odbrana i napad-,ako u napadu postignes 20 poena i u odbrani premo tebe protivnik postigne 30 poena nisi doprineo timu nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA