Dončić priznao: "Lakše je dati 30 poena u NBA ligi, nego u Evroligi, tamo se igra timska košarka"

Slovenca bi zbog ovakvih izjava mogli da uzmu "na zub" u Americi

  • 0
Luka Dončić Printskrin: twitter/@dallasmavs

Luka Dončić, košarkaš Dalas Meveriksa, iako ima tek 23 gdoine, već je pokazao da je trenutno jedan od najboljih igrača u NBA ligi. Njegove igre iz dana u dan oduešvljavaju fanove širom sveta, a neretko se dešava da i prebaci marginu od 30 poena na nekom od mečeva. Slovenac je zbog toga u jednom podkastu istakao da je mnogo lakše postići 30 poena u NBA nego u Evroligi, iz koje je i došao.

Dončić je u NBA ligu otišao kao pobednik Evrolige, ali i kao osvajač prestižne nagrade namenjene MVP-ju ovog takmičenja. Osim toga, on je takođe poneo i titulu najboljeg igrača Lige Endesa, koju je osvojio sa svojim Realom u istoj sezoni.

U NBA ligi je u prvoj godini poneo titulu najboljeg "rukija", da bi u naredne dve sezone uspeo da se domogne i "Ol star" tima, što je veoma impresivno za ovako mladog košarkaša. Međutim, Dončić je istakao u jednom podkastu kod Džej Džej Redika da je sve to mnogo lakše u NBA ligi, nego li u Evroligi, iz koje je i došao.

- U Evroligi se igra više timska košarka, više se zasniva na taktici, i manje je vremena. U NBA je teže da se igra jer ima mnogo igrača koje je praktično nemoguće čuvati. Ipak, rekao bih da je u NBA lakše da se poentira jer su pravila drugačija, više je prostora i vremena, zato sam i rekao da je lakše davati koševe ovde - počeo je Dončić, pre nego što je nastavio.

- Teže je u evroligaškoj utakmici dati 30 poena nego u NBA utakmici, to je sto odsto. Kažem to zbog pravila. U Evropi, primera radi, momak poput Rudija Gobera može da stoji u reketu koliko god hoće, a ne samo tri sekunde. Samo zbog tog pravila, u NBA možeš lakše da dođeš do desetak poena - zaključio je Dončić.

Inače, Slovenac je ove sezone jedan od konkurenata za titulu MVP-ja u NBA ligi, a sve zbog toga što ima odlične partije. Dončić ove sezone u NBA ligi beleži 28 poena u proseku, dok pored toga ima i 8,6 asistencija, kao i 9,3 skoka po utakmici.

Video: Neverovatna asistencija Luke Dončića, NBA u čudu kako je ovo izveo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA