Cedevita Olimpija deli lekcije i po Evropi, Virtusov "drim tim" osetio moć Zmajčeka

 
 ≫ 
  • 2

Ukupno 13. uzastopna pobeda ekipe Jurice Golemca, peta vezana u Evrokupu

Nema šale sa Cedevita Olimpijom, slovenački sastav je uhvatio zalet i ne pita za rivala koji mu stane na crtu: novu pobedu zahuktali ABA ligaš je upisao tamo gde je to vrlo teško bilo kome, protiv Virtusa u Bolonji uz punu kontrolu utakmice - 86:74.

Uzalud su Virtusu bila i skorašnja velika pojačanja Heket i Šengelija, kao i starosedelac Teodosić, gosti su jednostavno imali ubojitiji arsenal večeras i potukli četu Serđa Skariola dalekometnom paljbom.

Bila je ovo peta uzastopna pobeda Slovenaca u Evrokupu, a 13. vezana u svim takmičenjima!

Džejkob Pulen je poveo juriš sa četiri trojke iz četiri pokušaja, pa je stao, ali su seriju nastavili Blažič (4 trojke), Ferel i Murić (po dve), pa su gosti održali vođstvo koje su imali od samog starta, sve do samog kraja.

Kod Virtusa, Šengelija je na debiju potvrdio kvalitet, ubacio 14 poena, međutim očito je da će italijanskoj legiji stranaca trebati neko vreme da uigra poslednje pojačanja. Teodosić je igrao u svom ritmu, sa 9 poena i 10 aistsnecija bio jedan od najboljih na terenu.

U pobedničkoj ekipi, Pulen je dominirao sa 20 poena, Blažič je dodao 18, Murić 14, dok su Dragić i Ferel dodali po 11 poena.

Na tabeli grupe B situacija je sada daleko povoljnija po Slovence, koji su sada u egalu sa Virtusom sa skorom 8-7 na deobi četvrtog mesta. Budućnost ima pobedu više i poraz manje. Iznad su Valensija i Gran Kanarija.

Ako nastavi ovim tempom, Cedevita Olimpija ima velike šanse da ostane među četiri najbolja tima na tabeli i samim tim sebi "izabere" na papiru lakšeg rivala u nokaut fazi.

Evrokup, grupa B

Budućnost - Promiteas 90:77

Valensija - Venecija 86:80

Virtus - Cedevita Olimpija 74:86

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    17. mart 2022 | 10:26

    Italijanska košarka i pored ogomnih budžeta je truba taraba. To je tako već više od decenije. Virtus ima budžet veći nego pola El klubova. Jedna totalno nekošarkaška klima vlada u Italiji, nekako kao da su Italijani digli ruke od tog sporta. Utakmice u njihovom prvenstvu niti su propraćene strastveno niti su to neke posete, niti ima bilo kakvih tenzija i pritisaka, pre i posle mečeva. Jednostavno kada gledate bilo koji meč italijanske lige stičete utisak da je potpuno nebitno ko će pobediti, ko izgubiti. Nema te vrele krvi koja je tipična za Italijane i bez koje oni u bilo kom sportu nisu oni. Još činjenica da Armani ima A licencu, dodatno ubija takmičarski naboj u toj ligi. Jednostavno rečeno radi se o prvenstvu u kojem je totalno nebitno ko je šampion. Način igranja košarke koji se forsira daje tragikomične rezultate. Poludivlja košarka, kakva se po tom pitanju kod nas ne može videti ni u beton ligi... Armani, Mesina i još par odličnih košarkaša su sve što je vredno od italijanske košarke. Ovo sve pišem jer su naši mediji i pojedine legende guslale u poslednjih par godina kako je italianska liga jača od ABA lige.?

  • Chester84

    17. mart 2022 | 08:48

    Kako 13sta vezana ,kada su proslu izgubili u slovenackom prvenstvu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA