Irving odigrao utakmicu života: Rekord karijere, rekord franšize, rekord iz 1962. godine

 
 ≫ 
  • 0

Kakva noć za asa Bruklina

Košarkaš Bruklina Kajri Irving verovatno je u noći između utorka i srede odigrao utakmicu života, jer je u trijumfu Netsa nad Orlandom 150:108 ubacio neverovatnih 60 poena!

Irving je za poluvreme spakovao rivalu 41 poen, a verovatno bi do kraja njegov košgeterski učinak bio i bolji da poslednjih osam minuta meča nije proveo na klupi.

Irving je na ovaj način preuzeo rekord franšize po broju poena na jednom meču, istovremeno je to i njegov rekord karijere, a zanimljivo je da je sa Karl-Entoni Taunosm uspeo da uradi nešto što nije viđeno još od 1962. godine.

Tauns je dan ranije za Minesotu ubacio 60 poena i sa Irvingom je zaslužan što smo u NBA ponovo videli dva uzastopna dana sa 60 +poena nekog od igrača. Zanimljivo, tada je Vilt Čemberlejn sam dva puta uzastopno imao taj učinak.

As Bruklina je u 23. minutu prvog poluvremena pogodio čak šest od sedam trojki, imao je procenat šuta 14/19 i pritom je ubacio sedam slobodnih bacanja. Bio je toliko samouveren da su navijači orlanda pozdravljali svaki njegov poen.

Nakon što je pogodio svoju poslednju trojku na meču za 60. poen, Irving je pokazao na plafon i lupkao se po srcu, a pubila je skandirala "Kajri, Kajri, Kajri." Trener Stiv Neš je tražio tajm-aut i na 8.32 do kraja izvadio ga je napolje.

Iako je imao neverovatan učinak od 41 poena, to nije najbolji učinak u NBA za prvo poluvreme s obzirom na tod a je as Finiksa Devin Buker prije pet godina ubacio čak 51 . i to u meču koji je završio sa 70 ubačenih poena.

Pored Irvinga, Netsi su imali još šestoricu dvocifrenih košarkaša, Durent je ubacio 19, Mils je imao 15, Edvards 14, Klekston 12 poena i 10 skokova, a po 10 su dodali Braun i Dramond.

Kol Entoni je imao 19 poena u redovima Orlanda, jedan manje je ubacio Vendel Karter, Moric Vagner je imao 17 poena i 11 skokova, dok je Franc Vagner stao na 16.

Rezultati:

Indijana - Memfis 102:135

Orlando - Bruklin 108:150

Majami - Detroit 105:98

Nju Orleans - Finiks 115:131

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Novi Stef Kari? Dečak sa samo devet godina pravi dar-mar na terenu

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA