≫ 

"Presekli nas adrenalin i želja, a ima i do FIBA prozora": Džikiću žao posle poraza od Partizana

Trener Podgoričana žali za propuštenom šansom protiv Partizana

  • 8
Aleksandar Džikić Foto: ABA liga/Budužnost Voli

Treneru Aleksandru Džikiću je nakon poraza od Partizana (80:72), trećeg uzastopnog, bilo najžalije što njegov tim nije iskoristio šansu koja mu se ukazala u završnici meča, kada je iz rezultatske klackalice gost, ipak, izašao trijumfalno.

- Čestitam ekipi Partizana, na kraju je bila konkretnija, bolje se snašla i poentirala kada je bilo najvažnije. Iskreno mislim da smo imali svoje šanse, bili smo dosta blizu. Sve se gleda drugačije posle onog poraza u Zadru, ali idemo dalje. Ne mogu da budem nezadovoljan celim izdanjem, ali mi je žao zbog nekih detalja - rekao je Džikić.

Budućnost je izgubila i treći uzastopni meč nakon FIBA "prozora", a srpski stručnjak smatra da je ekipa ipak podigla formu.

- Krenuli smo dosta slabo, možda su nas presekli adrenalin, želja u punoj dvorani. Kasnije smo se vratili i vodili, hvala navijačima što su nam dali energiju i bodrili nas. Da ne bude prostora za drugačije tumačenje - apsolutno podržavamo nastup igrača za nacionalne timove, ali sa FIBA "prozorima" stvarno imamo veliki problem. Relativno skoro je došao Peri, potrebno je vreme da se uigramo sa njim i Kobsom, što nam je potrebno protiv ekipa kao što je Partizan, kao što će biti Zvezda, sa puno presinga na lopti.

Očekivalo se više od Denisa Džeroma Silija, koji je pogodio samo jedan od pet šuteva iz igre.

- Definitivno je imao boljih partija nego ovu. Očekujemo da se vrati na nivo, on je iskusan i ima kvalitet. Nemam nameru da ulepšavam njegovo izdanje, sigurno je mogao bolje, ali je tip igrača koji je stalna pretnja i moraš da obratiš pažnju na njega, bez obzira na to da li je šuterski raspoložen ili ne. Očekujemo da uskoro takav tretman ima i Danilo, to će otvarati prostor i drugim igračima - zaključio je Džikić.

Video: Danilo Nikolić je ponovo na terenu: Posle borbe za život i operacije opet igra košarku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale84

    13. mart 2022 | 23:29

    Nije tebe druze nista preseklo... nego si svesno odradio ulogu veceras kako je i trebalo...to se iz aviona videlo. Ekipa ti se bori za drugo mesto i prednost domaceg terena u plej ofu, ti gledas kako gube i nista ne preduzimas a sto je jos najgore, apsolutno se ni ne nerviras!!! Tako da batali tu demagogiju sad i prosipanje suplje price!!!

  • Sale

    14. mart 2022 | 00:20

    Klovan klasican...poltron partizana

  • SSSS

    14. mart 2022 | 10:41

    A, čega ti je, konkretno, žao?!? Pa, "odradio" si posao za svoj JSD!!! PREDAO SI IMI DRUGO MESTO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA