≫ 

Strašni Durentula ubacio 53 poena, ne treba mu niko kad uđe u ovakvo šutersko ludilo

Neverovatan je "skorer" Kej-Di

  • 0
kevin durent Foto: Tanjug/Ap

Fenomenalni Kevin Durent je ukrao šou u velikom derbiju između gradskih rivala Bruklina i Njujorka, potvrdio vanserijsku klasu i sa 53 poena vodio svoj tim do vrlo bitne pobede u borbi za što bolju poziciju u plej-ofu - 110:107.

"Durentula" je bio u prepoznatljivom šuterskom izdanju, a kada je tako, nema tog igrača koji ga može zaustaviti. Kada se Kej-Di digne na šut protivnicima preostaje samo jedno - da se pomole da  lopta ne pronađe cilj.

Sa devet vezanih poena u poslednjem minutu Durent je praktično sam izneo pobedu u vrlo neizvesnoj završnici: najpre je pogodio trojku za vođstvo Netsa 106:103, a onda, u penal seriji, ubacio svaki šut sa linije slobodnih bacanja, ukupno šest.

Osim 53 poena, u statističke kolone uneo je i 6 skokova i 9 asistencija.

U odsustvu Kajrija Irvinga koji i dalje nema pravo igranja u Njujorku zbog svog vakcinalnog statusa, Durent nije imao pravu napadačku podršku, ali su sasvim solidno svoje uloge odradili Dramond, koji je ubacio 18 poena, i Braun sa 15.

Kod Niksa, trojka Rendl, Furnije, Beret je vukla sve konce igre u napadu.

Rendl je tek za nijansu prednjačio naspram pomenutog dvojca sa 26 poena, Furnije je imao poen manje, dok je Beret meč završio sa 24 poena - sve to bilo je malo da se neutrališe spektakularna partija igrača utakmice Durenta.

Bruklin je trenutno osmi na tabeli istočne konferencije sa odnosom pobeda i poraza 35:33, dve pobede više ima Toronto, a dve manje Šarlot. Blizu iza je i Atalanta, i jasno je da Netsima predstoji velika borba da održe poziciju u Top 8.

Njujork je skliznuo izvan prvih deset i vrlo teško može ove sezone u doigravanje, makar tako stvari stoje trenutno.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: NBA košarkaš došao na utakmicu sa patikama u stilu Karleuše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA