Emotivno u Kaunasu: Žalgiris u dresovima Ukrajine na Barsu, navijači obeležili nezavisnost od SSSR

 
 ≫ 
  • 7

Kliče se Litvaniji i Ukrajini u Žalgirio Areni

Košarkaši Žalgirisa ugostili su Barselonu u meču Evrolige koji je po mnogo čemu bio poseban za Litvance i drugačiji od ostalih duela, kako za igrače domaćeg tima, tako i navijače koji su se sabrali u "Žalgirio Aeni". Jer, danas je u ovoj baltičkoj državi važan dan i veliki praznik - obeležava se 32 godine od razlaza sa Sovjetskim Savezom i formiranja samostalne države Litvanije.

Zbog obeležavanja dana nezavisnosti, klub je u danima pre meča pozvao navijače da u halu ponesu litvanske zastave, a nacionalni zanos je sa sobom doneo i podršku za ukrajinski narod u sukobu sa Rusijom.

Litvanci, kao što je poznato, otvoreno podržavaju Ukrajinu u ovom ratu, od izbijanja sukoba konkretno i pomažu ugroženom narodu, a meč sa Barselonom bio je specijalan u tom smislu što je tim zaigrao u žuto-plavoj kombinaciji po ugledu na ukrajinsku zastavu, umesto u tradicionalnom zelenoj opremi.

Namestilo se i da na dan nezavisnosti Litvanije gost Žalgirisu bude legendarni Šarunas Jasikevičijus koji trenutno vodi Barsleonu. Jasikevičijus je nedavno ustalasao javnost izjavom da bi Španci morali mnogo ozbiljnije da shvate rat koji trenutno besni na teritoriji Ukrajine.

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majda

    11. mart 2022 | 20:43

    kod nas se profaju majice i dresovi sa alikam putina , slovo , Z i dresovi eusije..ide ko mlijeko a dobro se zardi..svi navijaci partizana i zvezde da dodju na utakmice sa majicama na kojima je putin da pokazemo da smo antifasiti ..da se zna

  • Црни Пут Ниш

    11. mart 2022 | 20:39

    Има да прођу као и они чије дресове нове

  • Oppo

    11. mart 2022 | 21:13

    Stop politizaciji sport

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA