Jokić krvavog vrata završio meč sa Golden Stejtom: Ratnici "ubili" srpskog centra

 
 
  • 0

Da stvar bude gora, on je izveo samo šest slobodnih bacanja za čitav meč

Košarkaši Denver Nagetsa su protekle noći pretrpeli poraz u NBA ligi od strane Golden Stejt Voriorsa (113:102), čime su prekinuli svoju seriju od četiri uzastopne pobede. Prevelik broj putovanja i natrpan raspored je verovatno jedan od razloga zašto je Denver poražen, dok se takođe kao uzročnik poraza može uzeti i sudijski kriterijum, jer je Nikola Jokić krvav završio meč.

Nikola Jokić se već "ustalio" na mestu prvog favorita za titulu MVP-ja, čime bi i odbranio titulu osvojenu prošle godine. Upravo zbog toga, postalo je jasno i svim protivnicima da će morati da ga čuvaju i zaustavljaju kako god umeju i znaju, pa srpski centar trpi ogormne batine na utakmicama.

Golden Stejt je uspeo da savladao Denver, iako su tokom većeg dela utakmice bili u zaostatku. Uzroci poraza se mogu tražiti na raznik stranama, da li samo nije bilo veče Denvera, da li je na drugoj strani "Ratnike" sve "htelo"... Duga je lista, ali se povrh svega može nazreti jedan ogroman razlog - sudijski kriterijum na Nikoli Jokiću.

Jokić je nosilac igre Denvera i to je svima jasno, on je glavni poenter, razigravač, skakač... On je sve. Kada on stane, obično stoji i čitava ekipa, što su "Ratnici" osetili i odlučili su da ga "odseku" od igre. Nemilosrdni su bili prema njemu i koristili su svaku situaciju da ga udare, odgurnu ili zaustave na nesportski način dok sudije to nisu sankcionisale.

Posle meča su osvanule i fotografije Jokićevog tela koje je bilo u modricama, ogrebotinama, pa čak i krvavog vrata, a on je za 31 minut izveo samo šest slobodnih bacanja, iako njegovo telo kaže da je taj broj morao biti uvećan za ko zna koliko puta.

Kako je izgledao Jokić posle utakmice možete pogledati u galeriji u nastavku teksta.

Video: Prodor Jokića i koš: Naš centar prošao kroz odbranu i poentirao u svom stilu

(Telegraf.rs)

Video: Aleksa Kijanović pričao o EP u Rimu, sezoni, i nadmetanju sa bratom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA