Jokić tri puta sekao i nije presekao: Kari i "ratnici" se osvetili Denveru, Srbin na dodavanje od tripl-dabla

 
 ≫ 
  • 1

Nekad je potrebno to malo koje nije u nadležnosti Jokera

Košarkaši Golden Stejta revanširali su se posle samo tri dana Nikoli Jokiću i Denveru tako što su u NBA noći između četvrtka i petka slavili u Koloradu sa 113:102. Posle dosta klackalica i prevrata, jedno je sigurno - Nagetsi bez Srbina ne bi mogli da dišu.

Jokić je bio blizu novog tripl-dabla, ali sigurno nije mislio o njemu u poslednja dva minuta kada je, po ko zna koji put, na njegova pleća pao sav teret. Nije uspeo i drugi put ove sedmice da se izbori sa Golden Stejtom koji se probudio kada Nikole nije bilo na terenu, dva puta prislonio nogu na papučicu i ostvario pobedu.

Na kraju, srpski centar je sakupio 23 poena uz 12 skokova, devet asistencija i jednu ukradeni loptu, ali je imao i pet izgubljenih uz nešto slabiju završnicu. Voriorsi su samo njega čuvali i na kraju ga sačuvali.

Sa druge strane, viđeno je jedno prilično dobro izdanje Stefa Karija koji je sa 34 poena, uz devet uhvaćenih lopti i tri asistencije, bio najefikasniji igrač meča.

Nikola je pred poslednju četvrtinu bio opterećen faulovima, do tog momenta ih je sakupio već četiri, ali Golden Stejt nije forsirao napade na njega. Skoncentrisani da sačuvaju prednost i preokret koji su stekli (90:84), nisu mislili da će Denver napraviti još jedan nalet.

Iz minusa od devet poena (96:87), Nagetsi su stigli do poravnanja, a zatim i do vođstva (100:98 i 102:100), ali od tog momenta sve ide nizbrdo.

Kada stvar nije završena u trećoj deonici, kada je domaćin imao i +14, nije mogla da se reši nikako.

Kari je "ratnike" vratio u igru, Kari ih je tamo i održao.

Video: Jokić novom ludom asistencijom zaludeo Amere: Pa, on se poigrava sa njima

(Telegraf.rs)

Video: Aleksa Kijanović pričao o EP u Rimu, sezoni, i nadmetanju sa bratom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA