Obradović posle debakla: "Večeras su igrala dva igrača - Panter i Zagorac, sve ostalo je bilo katastrofa"

 
  • 17

Nije nimalo bio zadovoljan trener Partizana posle neuspeha

Poražen je večeras Partizan u Litvaniji od Lijetkabelisa (93:78), a sve je moglo biti i daleko ubedljivije da se crno-beli nisu "sabrali" u poslednjih deset minuta i razliku sa 30 poena spustili na razumniju granicu.

Posle meča, na konferenciji za medije, trener Željko Obradović istakao je kako je njegov tim igrao bez želje i inspiracije i da je to pomoglo domaćima.

- Pre svega čestitao bih Lijetkabelisu, koji je odigrao dobro od početka do kraja. Moj tim je odigrao veoma loše, bez ikakve želje i inspiracije. Zato je domaćima sve bilo vrlo lako.

Istakao je dva igrača, a za ostale je tvrdio da su odigrali jako, jako loše.

- Odlično radi, svaka mu čast na tome, veoma dobro radi sa mladim igračima. Pokušao sam da objasnim još pre prve utakmice u Beogradu da imaju dobre igrače i da žele da se nadigravaju. Nekako je nama, možemo da kažemo, izgovor to što smo pre dva dana igrali veliki derbi sa Zvezdom. Ovo je možda i najgluplji izgovor koji neko može da iskoristi. To nije izgovor, sve je suprotno. Ako voliš da igraš košarku i ako igraš za Partizan, moraš da daš sve od sebe. Večeras su u mom timu imala dva igrača - jedan koji uvek igra i koji je spreman da pomogne timu, to je Kevin Panter, a drugi koji je bio iznad ostalih po nivou, to je Rade Zagorac. Sve ostalo je bila katastrofa.

Kaže da će na kraju sezone podvući crtu i diskutovati o rezultatima i učinku igrača.

- Sve je isto kao i na početku sezone. Imamo jako mlad tim sa nekoliko iskusnijih igrača. Tako je kako jeste, imamo takav roster sa kojim ćemo igrati do kraja sezone, u njih verujem, tada ćemo diskutovati o tome šta je bilo dobro, a šta loše. Imamo pred navijačima još dve utakmice u Evrokupu, ne znam tačno koji je broj u ligi... Tako je kako je. Moramo da im verujemo.

Osvrnuo se i na Gediminasa Orelika, koji je prošle sezone igrao u ABA 2 ligi u Sparsima iz Sarajeva, a sada dominira u Evrokupu.

- Pre utakmice rekao sam igračima da mu ne dozvolimo da mu lopta dođe u ruke. Tako, napravili smo neverovatnu grešku. Poštujem ga, znao sam koji mu je prosek za tri poena. Danas je u prvom poluvremenu imao 5/7, a hteli smo u tom da ga sprečimo.

Video: Avramović objasnio zašto je gestikulirao ka klupi Zvezde posle sedme trojke

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA