Jokić urezao ime u NBA istoriju! Pored Srbina, ovo je uradio još samo "najveći" svih vremena

 
 ≫ 
  • 8

Miriše na novu MVP titulu

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su, posle produžetka, Nju Orleans Pelikanse, a novu blistavu, istorijsku partiju, prikazao je srpski internacionalac Nikola Jokić.

Srbin je utakmicu završio sa 17. tripl dablom u sezoni: 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija, uz šut iz igre 16-22 (3-5 za tri poena) i 11 od 12 sa linije slobodnih bacanja. Upravo ove brojke učinile su da se ime Nikole Jokića još jednom zlatnim slovima ureže u knjige NBA istorije.

Naime, Nikola je oborio nove rekorde jer je postao prvi centar posle legendarnog Vilta Čembelrna, i ukupno 10. košarkaš u istoriji lige koji je tokom sezone uspeo da upiše tripl-dabl od najmanje 40 poena. Uz to, od sezone 1973/1974 kada se računaju i parametri ukradenih lopti i blokada, jedini je košarkaš koji je ostvario ovakav učinak uz 3 ukradene lopte i 4 blokade.

Ova pobeda i partija Jokića dobija na važnosti i po tome što je ostvarena uz 70% ubačenih šuteva iz igre, a kada se pogleda, ponovo je samo Vilt Čemberlen uspeo da uradi isto. Trebalo bi istaći i to da je Jokić prvi od 2010. godine i Lebrona Džejmsa, koji je u jednom meču postigao 40 poena uz 4 blokade.

Ono što je sigurno jeste to da je srpski centar i ove sezone glavni kandidat da odbrani MVP titulu u najjačoj igi sveta, što bi ga i definitivno svrstalo među najbolje košarkaše svih vremena, gde po igrama dobrim delom i pripada.

Video: Znate li zašto se ovaj Jokićev potez zove Sombor shuffle? Jer samo on pogađa ovakve šuteve

(Telegraf.rs)

Video: Aleksa Kijanović pričao o EP u Rimu, sezoni, i nadmetanju sa bratom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    7. mart 2022 | 08:28

    👏👏👏🇷🇸

  • Petar

    7. mart 2022 | 08:53

    Jel to dao koseve za reprezentaciju ili jos juri konje ovaj antisrbin.Pisete o njemu kao da je bitan a izdajica svoga roda

  • 011

    7. mart 2022 | 09:43

    Nebitna osoba za nas SRBE! Nemojte mu vise pridavati toliku paznju nije zasluzio,prodana dusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA