ABA liga odredila arbitre za sutrašnji večiti derbi: Pravdu Partizanu i Zvezdi dele Slovenci i Hrvat

 
  • 10

Iskusne sudije koje su inače delegirane za evroligaške mečeve sutra na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić"

Nisu prošle ni pune dve nedelje od prethodnog večitog derbija, a već nas čeka novi. Biće to treći dvoboj košarkaša Partizana i Crvene zvezde u ovoj sezoni, a crno-beli će tražiti prvu pobedu protiv ljutog rivala upravo pred bučnim domaćim navijačima (18.30, Arena Sport Premium 1).

Kao što smo pomenuli, oba ovosezonska dvoboja za sada pripala su ekipi koju sa klupe predvodi Dejan Radonjić. U prvom delu sezone Zvezda je slavila sa ubedljivih 71:56, dok je pre dva vikenda u Nišu rezultat bio 85:68 u korist crveno-belih.

Kako to obično biva pred duele dva večita rivala, mnogo se priča o sudijama i o tome ko će deliti pravdu na samom meču. ABA liga je ovoga puta odlučila da poverenje pokloni jako iskusnim sudijama, koje su delile pravdu nebrojeno puta u Evroligi sa najvišim ocenama.

Dva arbitra tako dolaze iz Slovenije, a jedan iz Hrvatske. Na čelu ekipe naći će se Matej Boltauzer, a pomagaće mu Josip Radojković i Milan Nedović. Ovo im svakako neće biti prvi put da su delegirani na mečevima bilo Partizana, bilo Crvene zvezde, tako da od njih treba očekivati visok kvalitet vođenja meča.

Video: Luka Mitrović o novom derbiju sa Partizanom: Biće silno motivisani pred svojim navijačima

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    5. mart 2022 | 15:52

    To je klasičan sukob interesa da Hrvat sudi u utakmici sa Partizanom, to bi bilo isto kao da Nemac sudi utakmicu izmedju Bajerna i Makabija.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    5. mart 2022 | 15:08

    После купа, и две тешке у ЕЛ, опет ови расходовани којима дато вештачко дисање са мноооого узалудно баченог новца....плус судије које сигурно неће бити на страни Звезде, као и обично, пред њиховим кмечавцима...биће тешко, надам се бар 5-6 разлике за нас, јер смо објективно уморни, док су они гледали ЕЛ преко тв

  • pff

    5. mart 2022 | 17:06

    Boltauzer mrzi najvise od svih Zvezdu, toliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA