Odličnog Bogdanovića zasenio sjajni Trej Jang: Hoksi demolirali Toronto u Atlanti

 
 
 ≫ 
  • 0

Srbi su imali jako solidno veče u NBA ligi

Košarkaši Atlanta Hoksa poprilično ubedljivo su savladali NBA šampiona iz 2019. godine, ekipu Toronto Reptorsa sa 127:100. Na meču je izdominirao Trej Jang sa 41 poenom, a dobar je bio i naš Bogdan Bogdanović sa 14 poena uz skroman šut iz igre 5-11.

Loše je počela Atlanta meč u svom domu, primili su čak 37 poena u prvoj četvrtini, su tako nagovestili veoma zanimljivu, ali i ne tako lepu utakmicu za njihove navijače. Ipak, u narednih 12 minuta se sve okrenulo i stvari su se postavile na "pravo" mesto.

Hoksi su već u drugoj deonici zaigrali skoro pa savršeno i dopustili su Torontu "tek" 21 poen, dok su oni postigli 13 više i tako su preuzeli vođstvo u meču i nešto mirniji nastavak meča.

Pitanje pobednika je rešeno već posle pauze, Atlanta koliko god da je bila dobra u drugoj deonici, bar je duplo bolja bila u trećoj. Taj deo utakmice je pripao Hoksima sa čak 22 poena razlike (38:16), što je automatski značilo i da će poslednja deonica biti puko "odrađivanje posla".

Najbolji u redovima Atlante bio je Trej Jang sa 41 poenom (17-24 šut iz igre), Okongvu je dodao 17, a Bogdanović, Herter i Hanter su postigli po 14 poena. Kod Reptorsa je najbolji bio Fred Vanvlit sa 24 poena, dok je Ačjuva postigao tri manje.

Podsetimo, Nikola Jokić je takođe imao sjajno veče u NBA ligi gde je zabeležio svoj 73. tripl-dabl u karijeri, čime se približio i legendarnom Viltu Čemberlenu na samo pet tripl-dabl.

Video: Bogdanovićeva poruka Bostonovim navijačima posle trojke: Ne čujem vas!

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA