Jokić novim tripl-dablom vodio Denver do pobede: Srbinu ostalo još 5 koraka do istorije!

 
 
 ≫ 
  • 0

Ovo više i nije vest, ali - Jokić dominira u NBA ligi!

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Sakramento sa 115:110 u novom meču NBA lige, a kao i obično, utakmicu je obeležio srpski košarkaš Nikola Jokić koji je zabeležio još jedan tripl-dabl u karijeri! Srbin je tako došao do brojke od 73 u karijeri, dok Vilt Čemberlen ima samo pet više!

Nije poenterski briljirao Srbin, ali je ponovo uspeo da oduševi publiku širom SAD, ali i sveta. Praktično, on je zvezda vodilja ovog Denvera i verovatno da njega nema, Nagetsi bi morali da "tankuju" nekoliko sezona dok ne oforme tim.

Jokić nije šutirao kako on to obično ume, procenti su mu bili drastično niži ali ga to nije zaustavilo da ponovo izbriljira i bude najbolji kad je najpotrebnije.

Inače, Nagetsi su imali dosta muke da slome otpor Kingsa i utakmica je bilo poprilično izjednačena, sve do poslednjeg minuta kada je i došlo do ključne prednosti, a kumovao joj je upravo Nikola Jokić.

Kod rezultata 110:110, prvo je odlično napravio blok za Monte Morisa koji je postigao trojku, već u narednom napadu je odigrao maestralnu odbranu na Sabonisu, dok je za kraj postigao i oba slobodna bacanja za konačnih 115:110.

Pored Jokića koji je zabeležio 18 poena, a uz to je imao i 10 skokova i 11 asistencija, dobri su još bili i Eron Gordon sa 23 poena, odnosno Monte Moris sa 21 poenom. Na drugoj strani su najraspoloženiji bili Diaron Foks sa 26 poena, te Harison Barns sa 24 postignuta koša.

Kao što je gorenavedeno, Jokiću je ovo bio 73. tripl-dabl u karijeri, dok Vilt Čemberlen ima samo pet više. Srpski centar će već do kraja sezone imati veliki broj prilika da prestigne legendarnog centra i tako se osamostali na prvom mestu po broju ostvarenih tripl-dabl za igrača koji igra na poziciji "pet".

Još samo pet koraka do istorije...

Video: Jokićeva asistencija večeri na Ol Star meču za tačdaun Lebrona Džejmsa

(Telegraf.rs)

Video: Aleksa Kijanović pričao o EP u Rimu, sezoni, i nadmetanju sa bratom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA