Pešić: Stranca nisam našao, moraćete da sačekate da dobijamo 20 razlike

 
 ≫ 
  • 0

Selektor Pešić je do detalja anlizirao igru svog tima

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfovala je protiv selekcije Slovačke rezultatom 75:63 u trećem kolu prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Posle meča, selektor Srbije Svetislav Pešić je istakao da je posebno zadovoljan načinom na koji je Srbija došla do pobede.

- Voleo bih da kažem mom timu "bravo", jer su odigrali odličnu utakmicu. Mislim da su imali kontinuitet u odbrani. Počeli su bez agresivnosti, a onda su je pojačali, posebno protiv tri glavna igrača Slovačke. Taj kontinuitet je ono što volim. Dokazali smo i koncentraciju. Kontorlisali smo ofanzivni skok rivala i ta odlična odbrana, sa energijom i koncentracijom me raduje. Imali su 19 izgubljenih lopti, a to je tim koji ima iskustva i igra dugo zajedno. To je za mene dobar rezultat i zadovoljan sam, ne samo pobedom, već načinom na koji smo došli do nje - istakao je Pešić i dodao:

- Ono što nas, i mene, čini srećnim, jeste da je Marko obe utakmice odigrao odlično, i zaslužio je da mu se da ta čast, koju je on sa velikom motivacijom prihvatio. Odigrao je timski, a kada je trebalo, isključio je njihovog glavnog igrača, Brodzijanskog, koji igra u španskoj ligi i ima odličnu sezonu. Uspeli smo da ga smirimo u drugom poluvremenu, i on je dao samo dva poena. Igrali su agresivno i bili su izuzetno motivisani. Mi smo izgubili samo 10 lopti, što je nešto što je uvek dobro. Da se previše ne hvalimo, ali, stvarno mi je drago kada vidim da ekipa reaguje.

- Iz drugog napada smo dali 21 koš, to su statistički podaci fantastični. U završnicu smo ušli bez panike i odigrali jednu, ja bih rekao, jako ozbiljnu utakmicu protiv protivnika koji je iskusan i ima kontinuitet. Što kažu moji seljaci iz Pirota, mi smo jedan "zbirut", zbrali smo se i odigrali dobro.

Košarkaška reprezentacija Srbija - Slovačka Foto: MN Press

Usledilo je pitanje selektoru o tome, da li je rezultat mogao da bude i ubedljiviji protiv selekcije Slovačke.

- Vi ste mlađi, rođeni u Srbiji, ne u Jugoslaviji. Vrlo je važno da se zna da, kada mi igramo protiv nekoga, te sve protivničke ekipe, i Finska, i Švajcarska i Austrija, su zemlje koje su za nas zemlje druge, možda i treće kategorije. Ali, za njih je to veliki izazov, da igraju protiv nas i oni su izuzetno motivisani, a motivisanu ekipu je teško slomiti. Videli ste, mi vodimo 10 poena, oni pogode trojku, a svi igrači skaču sa klupe. Dobro je da i nama ne fali motivacije i to je najveći kvalitet. Nama nedostaje to što mi nemamo treninga, samo smo dva dana trenirali. Moraćete i vi da sačekate da počnemo da dobijamo sa 20 razlike. Malo da se znojite i uživate na kraju, a ne tokom utakmice u 20 razlike - rekao je Pešić u šaljivom tonu.

Pešić je prokomentarisao i status povređenih igrača, kao i Petruševa koji se priključio ekipi.

-On je došao jutros, oni su sinoć igrali. Gledaćemo da ga pripremimo za ovu drugu utakmicu. On je vrlo motivisan i željan da pomogne reprezentaciji. Pravila su takva, kakva su. Mi bismo želeli da čuveni evroligaši dođu. Svi igraju neke utamkmice. Na igrače Zvezde ne možemo da računamo, Micić ima povredu ramena, ide u Minhen na lečenje. Ja verujem ovoj ekipi i ne verujem u igrače koji dolaze pre utakmicu jedna dan. Verujem da će Petrušev svojim odnosom da nam pomogne.

On se dotakao i stranaca u reprezentaciji.

- Nisam ga još našao, kada ga budem našao, ja ću vas obavestiti. Imamo pravilo da 4 stranca mogu da igraju KLS. Gde ćemo da stvaramo mlade igrače? Na ulici? U Rumunji? Mađarskoj? To je tema. Ovo što se tiče stranaca u reprezentaciji. To ćemo da vidimo, to je budućnost.

Video: Kari progovorio o strancima u reprezentaciji: Ne vidim nikakav problem u tome

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA