Vesić potvrdio: Evroliga nezvanično zvala Beograd zbog ruskih klubova

 
 ≫ 
  • 2

Razlog je ideja da CSKA, Zenit i Uniks igraju u glavnom gradu Srbije

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je da je Evroliga kontaktirala vlasti glavnog grada Srbije oko toga da li je spreman da ugosti mečeve u kojima bi ruski timovi bili domaćini u najelitnijem košarkaškom takmičenju!

Naime, Zenit, CSKA i Uniks imaju ozbiljnih problema jer niko ne želi u Rusiju zbog rata u koji su ušli sa UKrajinom, a Beograd se izdvaja kao najbolje rešenje problema.

- Tačno je da je Evroliga nezvanično kontaktirala Grad Beograd sa pitanjem da li možemo da budemo domaćini šest utakmica koje bi ruski klubovi Zenit, CSKA i Uniks trebalo da odigraju između 1. i 17. marta - rekao je Vesić za "Novosti" i dodao:

- Mi garantujemo bezbednost svim sportistima bilo da su iz Rusije, Ukrajine ili bilo koje druge zemlje. Kod nas su svi dobrodošli i sigurni. Tako da smo spremni da budemo domaćini kako ovih utakmica tako i drugih koje bi eventualno bile otkazane ukoliko to Evroliga odluči. Beograd je pouzdan partner Evrolige i grad sporta a pre svega košarke.

Podsetimo, o ovoj temi je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ja sam neposredno, pre nego što sam ušao ovde, dobio infromaciju da postoji, ne znam čiji interes, da ruski klubovi u Srbiji igraju utakmice u kojima bi bili domaćini. Pošto sad dobar deo zemalja, odnosno klubova iz pojedinih zemalja ne želi da ide u Rusiju. Da postoji mogućnost da je nečija inicijativa, da li UEFA ili FIFA, ne znam, ako su svi saglasni sa tim mi smo svima dobri domaćini. I ako time možemo da pomognemo u rešavanju problema, mi bismo ponudili najbolje uslove i garantovali bezbednost i formalnim domaćima i gostima. Mi se nikada ne mešamo u takve stravri, ne guramo se jer znamo koliko smo mali i da je to pitanje za velike sile, ali ćemo uvek biti dobri domaćini.

Video: Vučić o mogućnosti da ruski klubovi budu domaćini u Srbiji: Ponudili bismo bezbednost svima

(Telegraf.rs)

Video: Konferencija Vladana Milojevića pred 174. večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Na ijac

    25. februar 2022 | 23:19

    MOZE SAMO CSKA ! OSTALI NEKA TRAZE DRUGO MESTO. BUGARSKA ,RUMUNIJA ,MADJARSKA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA