Košarkaši Barselone odložili put u Rusiju, Evroliga izdala saopštenje, Žalgiris uz Ukrajince

 
 ≫ 
  • 0

Vanredno je i u elitnom evropskom takmičenju koje, zasad, ide po planu, ali situacija se može promeniti svakog dana

Invazija Rusije na Ukrajinu potpuno je poremetila planove sportskih organizacija na Starom kontinentu, gotovo da je vanredno stanje u UEFA koja će najverovatnije izmestiti finale Lige šampiona iz Sankt Peterburga, a serija sastanaka na snazi je i u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju Evroligi.

Zbog novonastale situacije u Ukrajini Barselona je odložila put za Sankt Peterburg, gde sutra igra sa Zenitom, i prema poslednjim informacijama odluka Katalonaca je da tek na dan meča putuju za Rusiju i da se vrate odmah po završetku utakmice.

Košarkaši Barse su, kao i svi, sada u statnju potpune neizvesnosti, čekaju odluku viših instanci, a neki od njih nikako ne žele da putuju u Rusiji.

To je čak i javno rekao Jasikevičijusov adut Aleks Abrinjes.

- Pa, ne želim baš da putujem u Rusiju danas - napisao je Abrinjes u poruci.

Španski mediji pišu da dodatni problem za Barsu leži u tome što u svojim redovima ima dvojicu Amerikanaca, Dejvisa i Hejsa, čiji je ulazak u Rusiji moguće neizvestan usled zategnutih doplomatskih odnosa dve supersile i sankcija koje su jedne drugoj nametnule, i tek će.

U međuvremenu, Evroliga je izdala saopštenje u kojem je obavestila javnost da će u petak, 25. februara sazvati hitan sastanak za sve klubove učesnike na kojem će se razmotriti trenutna situacija zbog rata u Ukrajini, i odlučiti o narednim koracima.

Jedan od tih klubova je i Žalgiris koji je u toku dana na svom tviter nalogu objavio poruku podrške ukrajinskom narodu uz fotografiju litvanskih navijača sa transparentom "Ukrajinci, Litvanija je uz vas". Pozdaina Žalgirisovog grba na društvenim mrežama je obojen u ukrajinske boje.

Video: Košarkaš tverkuje na košu: Napravio spektakl od đuskanja, a tu se nije zaustavio

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA