Prvi put u istoriji Španci ozvučili sudije na Kup finalu - da li je i Srbiji ovo potrebno?

 
  • 7

Bilo bi vrlo interesatno čuti aktere našeg finala uzavrelih glava i strasti kao što su gledaoci sada mogli da čuju o čemu su diskutovali Šarunas Jasikevičijus i Pablo Laso sa arbitrima tokom finala Kupa Kralja u Granadi

Minulo košarkaško finale Kupa Kralja u Granadi između Barselone i Real Madrida, osim uzbudljive pobede Katalonaca, ostaće upamćeno i po još jednom važnom, kažu Španci i istorijskom detalju. Naime, prvi put sudije su bile ozvučene tokom finala Kupa, svaku konverzaciju sa akterima meča dokumentovali, a danas su i navijači i šira javnost mogli da čuju deo konverzacije sa trenerima Lasom i Jasikevičijusom i igračima.

I imali su šta da čuju.

- Rezultat ovog eksperimenta je brutalan - piše Marka, posle slušanja razgovora sudija sa trenerima oba tima, i sa igračima, koji su bili daleko mirniji nego Laso i Jasikevičijus.

- Šaras, ne viči na mene, smiri se - rekao je u jednom momentu sudija Emilio Peres Pizaro temperamemtnom treneru Barselone koji je nešto pridikovao arbitru.

- Pablo, reći ću ti isto što sam rekao i Šarasu - ovim rečima se sudija obratio i Lasu koji je takođe bio "kao na iglama" sve vreme.

Ovaj eksperiment ACB lige, koji su inače ozvučene sudije već slali na terene u prvenstvu, bio bi vrlo interesantno primeniti i na domaće, srpske okvire, na primer takođe na finale Kupa gde je tenzija "odvijena" do maksimuma.

Minuli okršaj u Nišu između Zvezde i Partizana je, na primer, bio idealna prilika za tako nešto jer bi bilo zaista zanimljivo i čuti (pošto smo i videli) ponašanje pojedinih aktera meča u razgovoru sa sudijama.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    22. februar 2022 | 20:36

    Samo kad igraju ovi nervčiki franjevci koji od sudija uz ciku viku i dreku histerično traže promenu rezultata i pobedu dok za ostale timove to nije neophodno.

  • TzT

    22. februar 2022 | 22:02

    Zamisli ovo?Pa svaki trener Franja bi bio iskljucen posle 5 minuta meca.I to 30 godina unazad.Imali su jednog trenera koji nije davio protivnike i sudije, jednog, Filipovskog.Zato je covek najkrace i bio trener.Ne uklapa se u njihovu filozofiju nasilja, nasilja jsd-ovaca.

  • DARKO 100%

    22. februar 2022 | 20:15

    Sve je to ok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA