Posledica FIBA-Evroliga kurcšlusa: Srbija i Zvezda u istom danu, gotovo u isto vreme!

 
 ≫ 
  • 7

Zbog "gluvih telefona" najjače klupske organizacije i krovne košarkaške organizacije, svedočimo poklapanju mečeva nacionalnih timova i najboljih ekipa te države

Srpski košarkaški timovi u petak će imati važne izazove i na klupskom i na reprezentativnom planu, i što je neobično, i verovatno prvi put od kada se desio rascep između FIBA i Evrolige dogodiće se da srpski prvak i srpska reprezentacija igraju svoje mečeve gotovo u isto vreme.

Kao što je poznato, Pešićev tim čeka okršaj sa Slovačkom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, taj duel igra se u petak od 20:30 sati u hali "Pionir", a u isto vreme, u Atini, uveliko će da bukti košarkaški rat Panatinaikosa i Zvezde za evroligaške bodove. Vrlo bitan meč za oba tima.

Taj duel kreće od 20 sati.

Ne pamtimo da smo ikad imali sličnu situaciju, pa će ljubitelji košarke u petak verovatno "šaltati" kanale ne bi li ispratili utakmice nacionalnog tima i najboljeg predstavnika zemlje u Evropi. Ili će se ipak odlučiti za jednu opciju.

Poklapanje Zvezde i Srbije, ipak, nije usamljen slučaj ove nedelje u Evropi, jer će se ista situacija dogoditi i Litvancima, i Italijanima. Identična. Samo dan ranije.

U četvrtak će u okviru FIBA kvalifikacija snage odmeriti Bosna i Hercegovina i Litvanija (20), a sat vremena ranije igraće prvak Litvanije Žalgiris i Real Madrid u okviru Evrolige.

Istog dana i reprezentacija Italije, naravno oslabljena za evroligaške snage, igrati sa Islandom kvalifikacije (21), a samo 15 minuta ranije megdan će podeliti najbolji italijanski tim Armani i olimpijakos u Atini.

Jedno je jasno posle ovakvog poklapanja, FIBA i Evroliga rade protiv košarke.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RAKI

    22. februar 2022 | 17:59

    PA TO I NIJE REPREZENTACIJA. TO SU POGUBLJENI IGRAČIĆI OSTOJE I RUMENIGLUA. ONI SU SVOJE POKAZALI U NEDELJU.

  • Mare

    22. februar 2022 | 18:56

    Zasto je problem reci "Najboljeg kluba u zemlji"? Iz dva meca ove godine Partizan ni sekund nije vodio, rastavila ih je Zvezda na proste delove.

  • Beogradjanin

    23. februar 2022 | 12:08

    KAKVO pitanje ,tendenciozno !? Meni je SRBIJA na prvom mestu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA