Partizan u finalu posle drame, Nerandžić promašio za produžetak: Panter zakazao okršaj sa Zvezdom!

 
 ≫ 

Sjajan meč u Čairu, blistali Kevina Panter i Brajs Džons sa po 29 poena, finale Zvezde i Partizana na programu u nedelju od 21 sat

Košarkaši Partizana i FMP-a odigrali su fantastičan polufinalni duel Kupa Radivoja Koraća, na kraju, sa srećnim epilogom po crno - bele, koji su slavili 92:89 pa će se za trofej boriti sa Crvenom zvezdom.

Ljubitelji košarke u hali Čair bili su svedoci izuzetne, vrhunske utakmice dva tima, i bravuroznih partija dvojice Amerikanaca na obe strane, dva prijatelja iz detinjstva sa ulica i terena Bruklina, Kevina Pantera i Brajsa Džonsa. 

Panter je meč završio sa 29 poena, bio je daleko najbolji akter na pobedničkoj strani, njegove trojke održale su crno-bele taman toliko da im strahovit pad u finišu ne dođe glave. Sa dve vezane trojke u samo desetak sekundi FMP se vratio "u život", imao priliku i da poravna u poslednjoj sekundi, no šut Nerandžića, trojka, iz teške pozicije završila je na obruču.

Tek tada su crno-beli mogli da odahnu, ali briga je ostala zbog povrede Alena Smailagića, po svemu sudeći teže, još u prvom poluvremenu kada je krilni centar iznesen sa terena.

I bez povrede Smailagića, bio je to najproblematičniji period utakmice po Partizan, jer je FMP prilično dobro otvorio meč i vodio sve vreme do sredine druge deonice. Džons je dirigovao igrom, poentirao, asistirao, rečju bio je nezadrživ. Briljantan!

Džons je odigrao verovatno najbolji meč karijere, završio ga je sa 29 poena i 13 asistencija.

Partizan je dugo tražio pravi odgovor, i našao ga je u Panteru koji je nakon nekoliko početnih promašaja "namestio ruku" i zatrpao koš rivala u drugoj deonici sa 15 poena! Napadački mu se priključio i Mur, pa je Partizan uspeo da se rezultatski odmakne pred odlazak na veliki odmor (52:43).

KK Partizan - KK FMP Foto: MN Press

Nastavak je doneo sigurnu igru Partizana koji je dugo održavao dvocifrenu prednost, u jednom momentu ona je iznosila i 16 poena. Delovalo je tada da FMP nema ideju i energiju da se vrati u meč i ponovo ga učini neizvesnim. Dodatnu poteškoću u tom cilju za Stefanovića je predstavljala četvrta lična Džonsa već u povoju treće deonice, ali je Amerikanac, ipak, uspeo da ostane do kraja u igri - i to tako što ga je trener naizmenično ubacivao i izbacivao iz igre. Kao u hokeju ili rukometu. Kad je FMP u napadu Džons je imao loptu u rukama, kad je Partizan napadao Džons je bio na klupi, i tako ukrug.

Takva taktička zamisao da se sačuva najbolji igrač dala je rezultat.

Partizan je, ipak, sve vreme vodio glavnu reč. Sam kraj treće deonice doneo je trojku Dangubića i beg na 73:60, ali je serija "Pantera" 7:0, na krilima upravo Džonsa nagovestila sve ono što se dešavalo pri samom kraju meča. FMP je "mic po mic" topio razliku, u nekoliko navrata prilazio na "minus pet", i svaki put kada je tako opasno zapretio usledio je isti scenario - hladnokrvne trojke Kevina Pantera.

Sjajni šuter je vezao dva dalekometna hica u završnici, ponovo odvojio Partizan na dvocifrenu razliku (88:77) na dva minuta pre kraja, ali prava uzbuđenja, niko to tada ne bi ni posmilio, su tek usledila.

Jalova napadačka igra crno-belih u nastavku nije bila toliki problem koliko činjenica da su igrači FMP-a pogodili sve što su bacili u koš - tri trojke pogodili su Tasić, Džons i Vujičić, za prilazak na šokatnih po Partizan 91:89, na osam sekundi pre kraja.

Valja napomenuti da je trener FMP Stefanović posle dve vezane trojke Pantera, pomiren sa porazom, izveo glavne adute u znak predaje, međutim brzo ih je vratio kada je njegov tim uspeo gotovo da anulira prednost rivala.

Usledio je vrhunac ove zaista sjajne utakmice.

Avamović je fauliran po prijemu lopte, iskoristio je tek jedno bacanje, što je otvorilo šansu Železniku da dođe čak do egala, međutim pirueta Nernadžića i šut preko Ledeja nisu ovog puta dali rezultat. Lopta je pala na obruč, za ogromno olakšanje većinskog crno-belog Čaira koji će u nedelju, u to nema sumnje, "goreti" kada se za Koraćev trofej budu sreli večiti rivali.

PARTIZAN - FMP 92:89 (21:24, 31:19, 21:17, 19:29)

PARTIZAN: Vukčević, Avramović 3, Koprivica 10 (6sk), Smailagić, Trifunović 7, Panter 29, Kuruc 2, Ledej 14, Zagorac, Dangubić 6, Mur 17, Lesor 3

FMP: Džons 29 (13as), Šaranović 6, Tasić 17, Izundu 6, Nerandžić 13, Gušić, Pavićević 5, Vujičić 5, Simović, Stepanović 6, Manojlović 2, Lakić

KK Partizan - KK FMP Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    19. februar 2022 | 22:42

    Pogledaj ovu mladost Srbije protiv Željkove legije stranaca,svaka čast klincima .

  • Srbin Berlin

    19. februar 2022 | 22:11

    Sta rade ove Sudije? Ovo je Sramota.

  • Siniša

    19. februar 2022 | 23:06

    Svaka čast ovom FMP-u ,jesam Partizanovac ali sa ovakvim timom i trenerom da jedva pobedimo tim od klinaca koji vrede par hiljada evra je sramota.Možete da me pljujete ali ovo je sramno .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA