Jovanović posle poraza od Zvezde: "Za tri poena ispod svakog nivoa, dali smo svaki atom snage"

 
 
  • 0

Mega ipak nije mogla do iznenađenja večeras u dvorani "Čair" u Nišu

Košarkaši Mege nisu uspeli da dođu do iznenađenja i pobede protiv Crvene zvezde u prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Momci Dejana Radonjića izneli su jako dobro drugo poluvreme i uspeli su da slave trijumf (72:53), pa ih sada očekuje finalni susret protiv Partizana ili FMP-a.

Trener poraženog sastava, Vladimir Jovanović takođe je za sam početak dao kratak komentar utakmice sa Crvenom zvezdom, istakavši da je na startu sve izgledalo jako dobro.

-  Mislim da smo jako dobro otvorili utakmicu na oba kraja terena. Iako su isti nivo takmičenja, barem što se tela tiče, ipak su jedan nivo više. Ako se protiv njih ne pruži taj intenzitet, jako se teško igra. Mi smo pokazali da to možemo u prvoj četvrtini, bili smo u kraćoj rotaciji nego inače, imali smo probleme sa plejmejkerima, sa Đurišićem, mislim da smo dobro odigrali to prvo poluvreme... Potom smo izgubili ritam ishitrenim završecima, oni su uspostavili skok u napadu, to je ono čega smo se najviše plašili.

- Drugo poluvreme, pa svesti Zvezdu na 72 poena nije lako, ali jako loš procenat šuta, za tri poena su bila ispod svakog nivoa i kažnjivo je na utakmicama ovakog nivoa. Mislim da smo u pojedinim trenucima na osam-devet razlike pogodili, možda bi utakmica bila aktivnija duže, ali mi smo to promašili i utakmica je otišla na Zvezdinu stranu. Mnogi momci će igrati po raznim reprezentacijama tokom predstojeće pauze, što je nešto što mene raduje.

Dodaje da je zaista falio Aleksander Balčerovski, Poljak koji bi mnogo značio u reketu.

- Imamo neke strance, sigurno je falio i prošli meč protiv Zvezde, kada nije igrao. Kada pričamo o Zvezdi na poziciji pet, mi ne možemo adekvatno da pariramo, Kuzmić je pronalazio poene čak i na dobru odbranu, pogotovo protiv Zvezde je tako kada on napravi poziciju sa dve noge u reketu.

Ističe da je njegov tim dao poslednji atom snage da uradi nešto protiv crveno-belih.

- Mi smo igrali dobro, pogotovo u odbrani, pokušali smo da trčimo, što je naš glavni kvalitet, ali nismo imali te lake poene. Mnogo smo se trošili u odbrnai. Vi na nivou intenziteta koji Zvezda ima, kada igrate tako, utakmica bi možda bila rešena i mnogo ranije. Mi smo dali svaki atom snage. Došlo je do pada koncentracije i što se tiče rešenja i svega drugog.

Aleksej Pokuševski Foto: MN Press

Vrlo kratak komentar dao je i Karlo Matković, istakavši da je odlučila čvrstina Crvene zvezde.

- Počeli smo vrlo dobro, imali smo skok, čvrstinu, bili smo strpljivi, potom se sve promenilo. Mislim da treba da budemo čvršći u ovakvim utakmicama - rekao je Matković.

Video: Serija 18:5 i moćna odbrana dovoljni za novo finale Kupa: Zvezda prejaka za Megu

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA